Το The Graph μιλάει για τα αποκεντρωμένα Μη Εμπορεύσιμα Tokens (NFTs) και το web3 στο Dubai World NFT & DeFi Show


Πού κατευθύνονται τα Μη Εμπορεύσιμα Tokens (NFTs), τι σημαίνουν για το εκκολαπτόμενο οικοσύστημα των κρύπτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τι ρόλο παίζει η υποδομή web3 στο να γίνουν αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πραγματικά αποκεντρωμένα; Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στο συνέδριο World NFT & DeFi Show στο Ντουμπάι από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.


Η εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε από την παγκόσμια εταιρεία επιχειρηματικών λύσεων VOSTAD, κάλεσε τον μηχανικό λύσεων της Edge & Node, Pranav Maheshwari, να δώσει μια κεντρική ομιλία σχετικά με το πρωτόκολλο και τον τρόπο με τον οποίο φέρνει επανάσταση στο χώρο των κρύπτο.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), με άλλους εταίρους όπως η Government Blockchain Association (GBA), το Dubai Blockchain Center, η European Blockchain Association και άλλοι. Στους βασικούς ομιλητές περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι αυτών των οργανισμών, καθώς και διευθυντικά στελέχη των USWAP, Aster Venture Capital, Polkabridge, TiENCHAT και άλλων. Αρκετοί καλλιτέχνες NFT έδωσαν επίσης ομιλίες και η εκδήλωση περιελάμβανε μια συζήτηση σχετικά με τα NFTs και το ευρύτερο οικοσύστημα Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi).

Αποκεντρωμένα NFTs και web3

Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να συζητήσει κανείς σήμερα για το μέλλον του διαδικτύου χωρίς τα NFTs να καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης. Τα NFTs, ή αλλιώς Μη Εμπορεύσιμα Tokens, είναι μονάδες δεδομένων αποθηκευμένες σε ένα blockchain που αποδεικνύουν ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είναι μοναδικό και δεν είναι εμπορεύσιμο ή ανταλλάξιμο. Αυτές οι μονάδες δεδομένων μπορούν να αντιπροσωπεύουν διάφορους τύπους ψηφιακών αρχείων, όπως ήχο, βίντεο, εικόνες και άλλα. Η δημοτικότητα των NFTs έχει εκτοξευθεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες, με τον αριθμό των δημιουργών, των έργων NFTs, των επενδυτών και των αγορών να αυξάνεται καθημερινά.

Η εναρκτήρια ομιλία της Edge & Node επικεντρώθηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο το The Graph είναι η υποδομή web3 που φέρνει επανάσταση στο διαδίκτυο και στον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουμε δεδομένα. Ειδικότερα, η ομιλία τόνισε τη σημασία της φιλοξενίας των NFTs σε πλήρως αποκεντρωμένα συστήματα, διότι η χρήση μιας αγοράς που λειτουργεί σε κεντρική υποδομή έχει παρόμοια μειονεκτήματα με ένα παραδοσιακό σύστημα web2.

Στην ομιλία του, ο Maheshwari ζήτησε από το ακροατήριο να κάνει ένα βήμα πίσω.

"Μίλησα σε πολλούς ανθρώπους σήμερα για τα NFTs, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τα θεμελιώδη στοιχεία που μας οδηγούν να πιστέψουμε στον χώρο των NFTs", δήλωσε ο Maheshwari στην κεντρική ομιλία. "Γιατί το διαδίκτυο εξελίσσεται στο οικοσύστημα web3, όπου τα NFTs καταλαμβάνουν έναν πολύ σημαντικό και εξειδικευμένο χώρο".

Εάν κάποιος κατασκευάζει υποδομές web3, το πιο σημαντικό μέρος είναι η αποκέντρωση, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό εάν το άτομο χρησιμοποιεί κεντρικούς διακομιστές, επειδή υπάρχει ένα μοναδικό σημείο αποτυχίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, οι ψηφιακοί χρήστες έχουν περάσει από διάφορες εκδοχές του διαδικτύου, οι οποίες αντιπροσώπευαν διαφορετικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν, καταναλώνουν και αμείβονται για το περιεχόμενο.

"Στο Web1 οι παρουσιαστές δημιουργούσαν περιεχόμενο και κέρδιζαν χρήματα. Το Web2 ήταν όταν εμείς δημιουργούσαμε περιεχόμενο και αυτοί έπαιρναν τα χρήματα. Πώς διαφέρει λοιπόν το web3; Το web3 είναι όταν εμείς δημιουργούμε περιεχόμενο και πληρωνόμαστε κι εμείς γι' αυτό", δήλωσε ο Maheshwari.

Σύμφωνα με τον Maheshwari, η άνοδος των NFTs καταλύει περαιτέρω την επανάσταση του web3.

"Δημιουργούμε έναν φυσικό κόσμο στον ψηφιακό χώρο και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τα NFTs, επειδή τα NFTs φέρνουν το σύμφωνο της σπανιότητας στο διαδίκτυο", είπε.

Ο Maheshwari παρότρυνε το ακροατήριο να διασφαλίσει ότι, αν δημιουργούν ένα NFT και το βγάζουν προς τα έξω, να το κάνουν με τρόπο που να μην χρειάζεται εμπιστοσύνη, χρησιμοποιώντας αποκεντρωμένες υποδομές.

"Δεν είναι σημαντικό να είσαι ο πρώτος, είναι σημαντικό να το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Δεν βρισκόμαστε σε μια κούρσα αρουραίων, επειδή δημιουργούμε το μέλλον του διαδικτύου. Πρέπει να έχει το ήθος και τις αξίες του εκδημοκρατισμού και της αποκέντρωσης του διαδικτύου", δήλωσε ο Maheshwari. "Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο. Το θέμα δεν είναι η δημιουργία περιεχομένου. Αντίθετα, πρόκειται για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κατέχουμε αντικείμενα/ιδιοκτησία στο διαδίκτυο".

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν άλλον να κατέχει τον ψηφιακό μας χώρο και αυτό αντιπροσωπεύει το web3. Αν φτιάχνεις κάτι και έχει αντίκτυπο στο διαδίκτυο, είναι κάτι που έχει αξία. Τα NFTs έχουν ως στόχο αυτό: να δώσουμε στους δημιουργούς αντί για μια πλατφόρμα την ψηφιακή ιδιοκτησία", πρόσθεσε ο Maheshwari.

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος του The Graph στην αποκέντρωση του τρόπου δημιουργίας, κατοχής και διαμοιρασμού των NFTs;

Το The Graph είναι το επίπεδο ευρετηρίασης και ερωτήματος του αποκεντρωμένου ιστού. Εάν μια οντότητα θέλει να δημιουργήσει μια αγορά NFT, μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο για να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ανήκουν με πραγματικά αποκεντρωμένο τρόπο. Το The Graph λειτουργεί ως ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ των δεδομένων του blockchain και του front end. Εξυπηρετεί τις πληροφορίες στο front end των NFTs - marketplaces και metaverses από το blockchain χρησιμοποιώντας GraphQL APIs. Αν και το The Graph εργάζεται για να προσθέσει πρόσθετα χαρακτηριστικά, το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται επί του παρόντος από πολλές εφαρμογές NFT, όπως οι Artblocks, Decentraland και Zora, για να αναφέρουμε μερικές.

"Η Αποκεντρωμένη Οικονομία (DeFi) έφερε κεφάλαια στον κόσμο του web3, η Αποκεντρωμένη Οικονομία (DeFi) έφερε κεφάλαια στον κόσμο του blockchain, και τώρα τα NFT φέρνουν ανθρώπους στον κόσμο του web3", κατέληξε ο Maheshwari.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο ευρετηρίασης και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού (Web3). Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από 22 διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Arbitrium, Avalanche, Celo, Fantom, Moonbeam, IPFS, και PoAa με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 22,000 υπογράφοι στην φιλοξενούμενη υπηρεσία και τώρα οι υπογράφοι μπορούν να αναπτυχθούν απευθείας στο δίκτυο! Πάνω από 23,000 Προγραμματιστές (Developers) έχουν φτιάξει υπογράφους για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Foundation, Zora, KnownOrigin, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για ευρετηρίαση και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόσφατα εγκαινιασμένο Subgraph Studio ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στον Εξερευνητή του Graph. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers), Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο κύριο δίκτυο του The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node, η StreamingFast και η Figment είναι τρεις από τους πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): The Graph talks decentralized NFTs and web3 at the Dubai World NFT & DeFi Show

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: The Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 04 Οκτωβρίου 2021