Το The Graph θα υποστηρίξει το Αισιόδοξο Ethereum στην κυκλοφορία του Κύριου Δικτύου για να βοηθήσει την κλιμάκωση του Ethereum

Οι προγραμματιστές που δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές στο Αισιόδοξο Ethereum θα είναι σύντομα σε θέση να δημιουργήσουν υπογράφους για εύκολη πρόσβαση σε ευρετηριασμένα δεδομένα του blockchain μέσω του The Graph.

Το Optimism και το The Graph συνεργάστηκαν. Το The Graph θα παρέχει υπηρεσίες ευρετηρίου και ερωτήματος σε προγραμματιστές που οικοδομούν στο Αισιόδοξο Ethereum Επιπέδου 2 για να βοηθήσουν την κλιμάκωση του Ethereum. Το The Graph θα μεταδοθεί ζωντανά στην φιλοξενούμενη υπηρεσία μόλις κυκλοφορήσει δημόσια το Optimism και με ενθουσιασμό παρέχει υποστήριξη σε προγραμματιστές της κοινότητας του Optimism. Οι προγραμματιστές που οικοδομούν στο Αισιόδοξο Ethereum είναι πλέον επιλέξιμοι για επιχορηγήσεις μέσω του ιδρύματος The Graph, όπως η κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών με το Optimism και το The Graph, η ανάπτυξη εργαλείων υπογράφου ή εκπαιδευτικό υλικό!

Αυτό σηματοδοτεί μια άλλη σημαντική ενσωμάτωση για το The Graph καθώς η κοινότητα συνεχίζει να προσθέτει νέες αλυσίδες στην φιλοξενούμενη υπηρεσία. Τους τελευταίους μήνες, προστέθηκε υποστήριξη για περισσότερες από 19 λύσεις που βασίζονται σε EVM, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του Polygon που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, ακολουθούμενη από το Arbitrum τον Ιούνιο και σύντομα το Optimism. Αλυσίδα με αλυσίδα αυτές οι ενσωματώσεις προσθέτουν την κρίσιμη υποδομή που απαιτείται για την κλιμάκωση του Web3.

Υπογράφοι στο Αισιόδοξο Ethereum

Το Αισιόδοξο Ethereum είναι μια λύση κλιμάκωσης Επιπέδου 2 του Ethereum που χρησιμοποιεί Αισιόδοξα rollups για να επιτύχει χαμηλότερα τέλη, καθυστέρηση και μεγαλύτερη απόδοση, παρέχοντας παράλληλα μια εμπειρία προγραμματιστή και χρήστη παγκόσμιας κλάσης. Η ενσωμάτωση του The Graph στο Αισιόδοξο Ethereum σημαίνει ότι οι προγραμματιστές που βασίζονται στο Optimism θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα επί της αλυσίδας. Αυτό θα καταστήσει απίστευτα εύκολο να κατασκευάσετε νέες εφαρμογές και για τους προγραμματιστές να μοιράζονται ανοιχτά API, που ονομάζονται υπογράφοι.


Ο Jing Wang, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Optimism είπε:

«Το The Graph βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάκτηση δεδομένων για κόμβους του Ethereum και αποτελεί σημαντικό μέρος των εργαλείων πολλών έργων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε κρίσιμα κομμάτια υποδομής όπως το The Graph για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή βάση για καινοτομία στο Ethereum.»


Η συνεργασία με το Optimism προσθέτει απίστευτη αξία στην κοινότητα του The Graph των περισσότερων από 20 χιλιάδων ενεργών προγραμματιστών που έχουν δημιουργήσει πάνω από 16 χιλιάδες υπογράφους για εφαρμογές όπως τα Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα. Μαζί το The Graph και το Optimism θα ανοίξουν την πόρτα για περισσότερους προγραμματιστές για να κλιμακώσουν το Ethereum και το όραμα του Web3.


«Με το Αισιόδοξο Ethereum που υποστηρίζεται από το The Graph, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν την επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα στο Ethereum όπως ποτέ άλλοτε. Η δημιουργία υπογράφων στο Αισιόδοξο Ethereum θα επιταχύνει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών υψηλής ποιότητας και θα βελτιώσει την εμπειρία του τελικού χρήστη με αποτελεσματικές συναλλαγές και πρόσβαση σε δεδομένα.»

είπε η Eva Beylin, Διευθύντρια του Ιδρύματος The Graph


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του The Graph με το Αισιόδοξο Ethereum, διατίθεται το ακόλουθο υλικό: δημιουργία υπογράφωνπως να γίνετε δημιουργός ευρετηρίουοδηγός αντιπροσωπείας και Πρόγραμμα Επιμέλειας. Οι επιδείξεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός υπογράφου μέσω του The Graph είναι διαθέσιμες εδώ και εδώ. Τεχνικές ερωτήσεις σχετικά με την ευρετηρίαση, την επιμέλεια και την ανάθεση μπορούν να υποβληθούν στο Discord του The Graph.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από το Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 16,000 υπογράφοι από περίπου 20,000 Προγραμματιστές (Developers) για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για δημιουργία ευρετηρίων και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers)Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο δίκτυο The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node είναι ένας από τούς πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph To Support Optimistic Ethereum at Mainnet Launch To Help Scale Ethereum

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 18 Ιουνίου 2021