Το The Graph ενσωματώνεται με το Πρώτο Μη-EVM blockchain : το NEAR


Το ίδρυμα The Graph είναι ενθουσιασμένο που ανακοινώνει ότι το Graph Node υποστηρίζει τώρα την ευρετηρίαση του NEAR, ενός blockchain επιπέδου 1. Αυτό καθιστά το NEAR το πρώτο blockchain που δεν είναι συμβατό με το EVM (Ethereum Virtual Machine) που υποστηρίζεται από το Graph Node. Η ευρετηρίαση του NEAR είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση στην φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph.


Το NEAR είναι η πιο πρόσφατη αλυσίδα που εντάχθηκε στην φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph, η οποία συνεχίζει να δείχνει το δρόμο προς ένα μέλλον πολλαπλών αλυσίδων. Η ενσωμάτωση με την φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph σηματοδοτεί ένα τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης με το δίκτυο The Graph. Μόλις η κοινότητα του The Graph ολοκληρώσει αυτή την ενσωμάτωση, η πραγματικά αποκεντρωμένη υποδομή για το NEAR θα είναι επιτέλους δυνατή.

Η ενσωμάτωση του NEAR επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν υπογράφους στο δίκτυο του NEAR χρησιμοποιώντας το The Graph, επιτρέποντας στην υποδομή web3 να υποστηρίξει ακόμη περισσότερες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Η ενσωμάτωση χρησιμοποιεί τη διεπαφή Firehose της StreamingFast, η οποία μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε blockchain και είναι η πρώτη από άκρη σε άκρη ενσωμάτωση της προηγουμένως ιδιόκτητης (πλέον ανοικτού κώδικα) τεχνολογίας του νέου βασικού συνεισφέροντος. Σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα Επίπεδα 1 να ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία.

"Η αποστολή μας όταν ενταχθήκαμε στο The Graph ως βασικοί προγραμματιστές ήταν να επιταχύνουμε την επέκταση των πολλαπλών blockchain και να αυξήσουμε τις επιδόσεις κατά τάξεις μεγέθους", δήλωσε ο Alexandre Bourget, συνιδρυτής και CTO της StreamingFast. "Με την ενσωμάτωση του Firehose σε αλυσίδες μη-EVM, ξεκινώντας με το NEAR, προωθούμε το The Graph σε μια νέα εποχή ανάπτυξης web3".

"Ξεκινήσαμε το NEAR με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους δημιουργούς να χτίσουν στο blockchain και να δημιουργήσουμε μια πιο καινοτόμο και δίκαιη διαδικτυακή υποδομή", δήλωσε ο Erik Trautman, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος NEAR. "Η ενσωμάτωση με το The Graph είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το NEAR, καθώς συνεχίζουμε να εξαλείφουμε τα εμπόδια για τους προγραμματιστές που εργάζονται για έναν αποκεντρωμένο ιστό".

Απηχώντας το συναίσθημα, ο συνιδρυτής του NEAR, Illia Polosukhin, πρόσθεσε: "Το NEAR είναι ενθουσιασμένο που θα συνεργαστεί με το οικοσύστημα του The Graph, καθώς και οι δύο ομάδες δημιουργούν την υποδομή που απαιτείται για έναν πιο δίκαιο και ισότιμο ιστό. Το The Graph δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές του NEAR να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές ταχύτερα, καθώς παρέχει βασικά εργαλεία για τη δημιουργία αναπαραστάσεων των δεδομένων blockchain που απαιτούνται από ερωτήματα".

"Η επερχόμενη ενσωμάτωση του Graph με το NEAR είναι αναγκαία για το σύστημα Filecoin Bridge της Textile. Έχουμε τώρα μια πραγματική λύση ευρετηρίασης διασταυρούμενης αλυσίδας που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές με επίγνωση του Filecoin στα πιο σημαντικά blockchain στο οικοσύστημα", δήλωσε ο Carson Farmer από το Textile, μια αποκεντρωμένη εφαρμογή που κατασκευάζει στο NEAR. "Η επέκταση του The Graph στο οικοσύστημα του NEAR σημαίνει ότι το Filecoin Bridge της Textile έχει ένα εντελώς άλλο επίπεδο επαληθευσιμότητας. Ο υπογράφος του Bridge θα παρέχει στους προγραμματιστές του NEAR τη δυνατότητα να ζητούν αιτήσεις αποθήκευσης Filecoin μέσω του The Graph, με έναν εγγενή web3 τρόπο".

"Όταν χτίζουμε στο NEAR, η υλοποίηση και η συντήρηση της προσαρμοσμένης υποδομής ευρετηρίασης μπορεί να είναι μια καταβόχθρα πραγματικού χρόνου, η οποία, ως αποτέλεσμα, μας επιτρέπει να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο για την κατασκευή του βασικού μας προϊόντος", δήλωσε ο Jasper de Gooijer, συνιδρυτής της Flux, μιας άλλης αποκεντρωμένης  εφαρμογής που κατασκευάζει στο NEAR. "Με την υποστήριξη του The Graph, είμαστε σε θέση να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στην αποστολή και λιγότερο χρόνο στη συντήρηση".

Οι υπογράφοι είναι ανοικτές Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογής (APIs) στις οποίες οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Οι προγραμματιστές που δημιουργούν στο οικοσύστημα web3 μπορούν να χρησιμοποιούν τους υπογράφους για να ευρετηριάζουν και να αναζητούν δεδομένα από τα blockchains, επιτρέποντας την παρουσίαση των δεδομένων με φιλικό προς το χρήστη και αποτελεσματικό τρόπο. Το The Graph υποστηρίζει επί του παρόντος την ευρετηρίαση δεδομένων από δεκάδες διαφορετικά δίκτυα. Οι 22.000+ υπογράφοι που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στην φιλοξενούμενη υπηρεσία εξοπλίζουν τους προγραμματιστές με εργαλεία για την κατασκευή περισσότερων αποκεντρωμένων εφαρμογών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προώθηση της τεχνολογίας blockchain προς την συμβατική χρήση.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ενσωμάτωση με το NEAR, καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο του The Graph για να υποστηρίξουμε ένα αποκεντρωμένο μέλλον", δήλωσε η Eva Beylin, διευθύντρια του ιδρύματος The Graph. "Καθώς δημιουργούμε προς το web3, σκεφτόμαστε τρόπους για να κάνουμε το αποκεντρωμένο οικοσύστημα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό και ενωμένο, και αυτή η ενσωμάτωση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους προγραμματιστές, οι οποίοι μπορούν πλέον να επιλέγουν ευκολότερα τις αλυσίδες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους".

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο ευρετηρίασης και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού (Web3). Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοικτές Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογής (APIs), που ονομάζονται υπογράφοι, στις οποίες οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από 22 διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Arbitrium, Avalanche, Celo, Fantom, Moonbeam, IPFS, και PoAa με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 22.000 υπογράφοι στην φιλοξενούμενη υπηρεσία και τώρα οι υπογράφοι μπορούν να αναπτυχθούν απευθείας στο δίκτυο! Πάνω από 23.000 Προγραμματιστές (Developers) έχουν φτιάξει υπογράφους για εφαρμογές όπως οι Uniswap, Synthetix, Foundation, Zora, KnownOrigin, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius, Decentraland και πολλές άλλες.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για ευρετηρίαση και υποβολές ερωτημάτων για δεδομένα από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόσφατα εγκαινιασμένο Subgraph Studio ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στον Εξερευνητή του Graph. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers), Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο κύριο δίκτυο του The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node, η StreamingFast και η Figment είναι τρεις από τους πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.

Σχετικά με το NEAR

Το NEAR είναι ένα blockchain υψηλών επιδόσεων που έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά γρήγορο, απίστευτα ασφαλές και απείρως επεκτάσιμο. Το όραμα του NEAR είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν τη χρηματοδότηση, τη δημιουργικότητα και την κοινότητα με νέους και περιεκτικούς τρόπους.

Το NEAR κατασκευάζεται από μια βραβευμένη ομάδα μηχανικών και επιχειρηματιών για να είναι απλό στη χρήση, χωρίς αποκλεισμούς και καλό για το περιβάλλον. Το NEAR υποστηρίζεται από κορυφαία VC όπως οι A16Z, Pantera Capital, Electric Capital, Dragonfly Capital, Coinbase Ventures, Blockchain.com και Baidu Ventures.

Εγγραφείτε στην κοινότητα του NEAR

Telegram | Discord | @NEARProtocol | @NEAR_Blockchain


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): The Graph Integrates with its First Non-EVM blockchain: NEAR

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: The Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 26 Οκτωβρίου 2021