Το The Graph Φέρνει Επεκτάσιμα Κανάλια Κατάστασης στο Ethereum σε Συνεργασία με τις State Channels & Connext

Η υιοθέτηση επεκτάσιμης τεχνολογίας από το The Graph θα επιτρέψει σε εκατομμύρια χρήστες να αλληλεπιδράσουν με αποκεντρωμένους παρόχους υπηρεσιών με στόχο την πρόσβαση στον υπολογισμό και τη συνδεσιμό

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 — Σήμερα το The Graph ανακοίνωσε ότι φέρνει γενικευμένα κανάλια κατάστασης στο Ethereum mainnet, μέσω μιας συνεργασίας με την State Channels στον όμιλο Consensys Mesh R&D και την Connext. Προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι λεπτομερείς μικροπληρωμές για τη μετρημένη χρήση της υποδομής blockchain, το The Graph υιοθέτησε το πρωτόκολλο Nitro της State Channel και την εφαρμογή πορτοφολιού διακομιστή.

Τα κανάλια κατάστασης είναι μια λύση επεκτάσιμης τεχνολογίας που έχουν εξερευνήσει οι προγραμματιστές του Ethereum από την πρώτη κυκλοφορία του blockchain το 2015. Πολλές ομάδες έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να εμπορευματοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, αλλά το The Graph είναι το πρώτο εγχείρημα ανάπτυξης γενικευμένων επεκτάσιμων καναλιών κατάστασης. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το The Graph, τα κανάλια κατάστασης και το οικοσύστημα Ethereum γενικότερα.

Τα νέα κανάλια κατάστασης ενισχύουν τις ελάχιστες πληρωμές εμπιστοσύνης του Ethereum για την υποστήριξη χιλιάδων συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο (TPS). Ο έλεγχος της εφαρμογής του πρωτοκόλλου υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Οικοσυστήματος (ESP) στο Ίδρυμα Ethereum.

Το The Graph δεσμεύεται για τη συνεχή ανάπτυξη και ευημερία του οικοσυστήματος Ethereum. Το The Graph, που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, οργανώνει και καθιστά πιο εύκολα προσβάσιμα τα δεδομένα blockchain του Ethereum σε προγραμματιστές και στους χρήστες τους παντού. Σήμερα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μοναδικοί χρήστες χρησιμοποιούν τα API του The Graph κάθε εβδομάδα.

Η βελτιστοποιημένη εφαρμογή πορτοφολιού διακομιστή θα γίνει ανοιχτού κώδικα και θα είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε στον κλάδο μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, που εκτελείται από την Consensys Diligence. Αυτό το ορόσημο είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι επιχορηγήσεις ιδρυμάτων, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και τα πρωτόκολλα που χρηματοδοτούνται από επιχειρήσεις μπορούν να συνδυαστούν με ουσιαστικό τρόπο προκειμένου να ενισχύσουν την πρόοδο.

Τα Κανάλια Κατάστασης του Δικτύου The Graph

Τα κανάλια κατάστασης επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να συντονίζονται εκτός αλυσίδας με την ασφάλεια που επιβάλλεται στην εργασία επί της αλυσίδας. Συγγενεύουν με τα απλούστερα HTLC σε συστήματα καναλιών πληρωμών, όπως το Lightning Network του Bitcoin και το Raiden του Ethereum. Ενώ τα κανάλια πληρωμών επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να στέλνουν πληρωμές, τα γενικευμένα κανάλια κατάστασης είναι πιο ισχυρά και επιτρέπουν την εκτέλεση αυθαίρετης λογικής.

Στο Δίκτυο The Graph, οι Δημιουργοί Ευρετηρίων ανταγωνίζονται για να παρέχουν την καλύτερη υπηρεσία ευρετηρίου και επεξεργασίας ερωτημάτων στη χαμηλότερη τιμή. Οι δημιουργοί ευρετηρίων επιλέγουν ποιους υπογράφους θα ευρετηριάσουν και μπορούν να ορίσουν τις τιμές αναλυτικά ανά ερώτημα. Ο συνδυασμός τελών ερωτημάτων και ανταμοιβών δημιουργών ευρετηρίων μέσω της νέας έκδοσης διακριτικών δημιουργεί κίνητρα στους διαχειριστές κόμβων να εκτελούν το λογισμικό και να βελτιστοποιούν την πρόσβαση στη βάση δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές έχουν γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση σε οργανωμένα δεδομένα blockchain.

Βολική Πρόσβαση με Πύλες

Οι πύλες απλοποιούν τη σύνδεση στο δίκτυο The Graph. Η δουλειά μιας πύλης είναι να επιλέγει δημιουργούς ευρετηρίων, με βάση την τιμή, την απόδοση και την ασφάλεια, και στη συνέχεια να ρυθμίσει και να χρησιμοποιήσει κανάλια κατάστασης για τέλη ερωτήματος, να επαληθεύσει τις βεβαιώσεις και να υποβάλει ενστάσεις. Στις πρώτες μέρες του δικτύου αναμένουμε ότι οι προγραμματιστές αποκεντρωμένων εφαρμογών θα πληρώνουν τέλη ερωτήματος για λογαριασμό των χρηστών τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η εμπειρία χρήστη στα πορτοφόλια καναλιού κατάστασης θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω, και θα χρειαστεί χρόνος για να ενημερωθούν οι χρήστες σχετικά με τα οφέλη του Web3.

Με την πάροδο του χρόνου, το The Graph καλεί την κοινότητα να μεταβεί σε ένα μοντέλο όπου οι πύλες αντικαθίστανται από αυτόνομες μηχανές ερωτημάτων που τρέχουν στη συσκευή του τελικού χρήστη, προσφέροντάς του περισσότερες δυνατότητες και έλεγχο. Αυτός είναι ο πυρήνας της πλατφόρμας Web3. Η full-stack αποκέντρωση θα ανοίξει το δρόμο σε εφαρμογές που είναι ανθεκτικές σε επιχειρηματικές αποτυχίες και κερδοσκοπία, και επίσης θα επιτρέψει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο διαλειτουργικότητας. Οι χρήστες και οι προγραμματιστές θα μπορούν να γνωρίζουν ότι το λογισμικό στο οποίο επενδύουν χρόνο και χρήμα δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά.


Για να επιτύχουμε αυτό το όραμα, είναι σημαντικό να μεταβούμε από το μοντέλο των επιχειρήσεων που πληρώνουν για τον τρέχοντα αποθηκευτικό χώρο, τον υπολογισμό και άλλες υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση μιας εφαρμογής προς χρήστες που πληρώνουν απευθείας δίκτυα αποκεντρωμένων παρόχων υπηρεσιών για τη χρήση ακριβώς των υπηρεσιών που καταναλώνουν. Θα πρέπει δηλαδή να κατασταθεί οικονομικά βιώσιμη για τους χρήστες η πληρωμή υπηρεσιών, αντί να συνεχίσουν να βασίζονται σε μεσάζοντες.


Τα πορτοφόλια καναλιών κατάστασης, οι κόμβοι καναλιών κατάστασης και το αποκεντρωμένο δίκτυο του The Graph είναι βασικά συστατικά για να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα. Η σημερινή ανακοίνωση του The Graph ότι προχωρά στο mainnet με την πρώτη γενικευμένη ανάπτυξη προεκτάσιμων καναλιών κατάστασης στον κλάδο αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε αυτό το ταξίδι. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αναπτυχθεί αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία σε κλίμακα.

Φροντίστε να παρακολουθήσετε την ομιλία State Channels at Scale στο ETH Online, σήμερα στις 12 μ.μ. PT, για μια βαθιά βουτιά στις τεχνικές λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι ένα πρωτόκολλο ευρετηρίασης για την οργάνωση και την αποτελεσματική πρόσβαση σε δεδομένα από blockchain και δίκτυα αποθήκευσης. Το The Graph εκτελεί μια φιλοξενούμενη υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2019 με πάνω από 2900 υπογράφους να έχουν αναπτυχθεί για εφαρμογές Web3 και Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) με βάση τα Ethereum, IPFS και POA, όπως τα Uniswap, Synthetix, DaoStack, Aave, Balancer, Gnosis, Aragon και άλλα.

Γίνετε μέλος της κοινότητας The Graph συμμετέχοντας στο Discord για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία Telegram, ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι προγραμματιστές που συνεισφέρουν στο The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας, ενώ το οικοσύστημα του The Graph διαθέτει μια αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών που εργάζονται με το βλέμμα προς το αποκεντρωμένο μέλλον.

Ιστότοπος testnet: https://thegraph.com/testnet

Ιστολόγιο: https://thegraph.com/blog/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/thegraph/

Everest: https://everest.link


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph Brings Scalable State Channels to Ethereum in Partnership with State Channels & Connext

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουYaniv Tal

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 09 Οκτωβρίου 2020