Το The Graph επεκτείνεται σε Blockchains Δευτέρου Επιπέδου και φέρνει Ευρετηριασμένα Ανοιχτά Δεδομένα στο Polygon

Το The Graph επεκτείνεται σε παράπλευρες αλυσίδες Δευτέρου Επιπέδου και προσθέτει υποστήριξη δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων για το Polygon, πρώην Matic Network, που έχει πάνω από 200,000 χρήστες και 90 εφαρμογές.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξη του The Graph για το Polygon — το Διαδίκτυο των Blockchains του Ethereum (πρώην Matic Network, μια παράπλευρη αλυσίδα για το Ethereum) — στην φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph. Αυτό ξεκινά την επέκταση του The Graph από εφαρμογές στο Ethereum σε λύσεις κλιμάκωσης Δευτέρου Επιπέδου που περιλαμβάνουν τώρα παράπλευρες αλυσίδες, καθώς και δημιουργία ευρετηρίων και ερωτημάτων στο Polygon για να διευκολύνει τους Προγραμματιστές (Developers) να δημιουργήσουν Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps) στο Polygon. Τα τρέχοντα τέλη ρεκόρ του Ethereum αναδεικνύουν τη χρησιμότητα λύσεων κλιμάκωσης δεύτερου επιπέδου όπως το Polygon. Το The Graph είναι ενθουσιασμένο που φέρνει τη δημιουργία ευρετηρίων στο οικοσύστημα Polygon για να βοηθήσει τους Προγραμματιστές (Developers) να δημιουργήσουν επεκτάσιμες αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Το Polygon έχει δει ευρεία υιοθέτηση με πάνω από 90 Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps), περίπου 7 εκατομμύρια συναλλαγές και περίπου 200,000 μοναδικούς χρήστες, επιτρέποντας εμπειρίες χρηστών υψηλής ποιότητας για κορυφαίες Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps) όπως το Polymarket, Aavegotchi, Decentral Games και το Neon District. Οι Προγραμματιστές (Developers) στο Polygon μπορούν πλέον να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL.

Αυτό συνδυάζεται όμορφα με τους πάνω από 10,000 ενεργούς Προγραμματιστές (Developers) της κοινότητας του The Graph που έχουν δημιουργήσει πάνω από 8,000 υπογράφους για εφαρμογές όπως Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα. Το The Graph υποστηρίζει επί του παρόντος την δημιουργία ευρετηρίων δεδομένων από Ethereum και IPFS, προσθέτοντας υποστήριξη για το Polygon είναι η αρχή της επέκτασης του The Graph και PoA με περισσότερα Blockchains Πρώτου Επιπέδου και αλυσίδες Δευτέρου Επιπέδου να έρχονται σύντομα.

Το Polygon είναι μια από τις πρώτες καλά δομημένες, εύχρηστες πλατφόρμες για την κλιμάκωση του Ethereum και την ανάπτυξη υποδομής. Με τον επαναπροσδιορισμό Polygon, το Polygon είναι πλέον συσσωρευτής Δευτέρου Επιπέδου για το Ethereum, συνδυάζοντας πολλαπλές προσεγγίσεις κλιμάκωσης Δευτέρου Επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων παράπλευρων αλυσίδων (Αυτόνομη ή Κοινόχρηστη ασφάλεια) και άλλες προσεγγίσεις για κλιμάκωση όπως zk Rollups, Optimistic Rollups και Plasma. Το βασικό του συστατικό είναι το Polygon SDK, ένα αρθρωτό, ευέλικτο πλαίσιο που υποστηρίζει την κατασκευή και σύνδεση Ασφαλών Αλυσίδων όπως το Plasma, Optimistic Rollups, zkRollups, Validium και Αυτόνομες Αλυσίδες όπως το Polygon POS. Βιώνοντας μεγάλη ζήτηση για υποστήριξη του Polygon από τους Προγραμματιστές (Developers) Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) και των NFT στην ευρύτερη κοινότητα Ethereum, το Ίδρυμα The Graph αποφάσισε να ξεκινήσει την φιλοξενούμενη υπηρεσία The Graph για την κοινότητα προγραμματιστών του Polygon.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις κοινότητες του The Graph και του Polygon, προωθώντας την ενοποίηση της αποκεντρωμένης κοινότητας Διαδικτύου (Web3).


Το The Graph: Δημιουργία ανοιχτών APIs για Web3


Η δημιουργία ευρετηρίων είναι ένας τρόπος δόμησης και κατηγοριοποίησης δεδομένων, ώστε να μπορούν εύκολα να αναζητηθούν και να ερωτηθούν από τους χρήστες. Η Google είναι ένα διάσημο παράδειγμα δημιουργίας ευρετηρίων δεδομένων ιστού, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο που χρειάζονται οι χρήστες για να βρουν και να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Χωρίς δημιουργία ευρετηρίων δεδομένων, οι χρήστες θα πρέπει να μετακινηθούν χειροκίνητα σε μη οργανωμένες αποθήκες δεδομένων γεμάτες με ανεπεξέργαστα και μη χαρτογραφημένα δεδομένα για να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Τα blockchains γίνονται όλο και περισσότερο περιβάλλοντα πλούσια σε δεδομένα, τόσο μέσω δραστηριοτήτων παραγωγής δεδομένων επί της αλυσίδας όπως συμβάντα έξυπνων συμβολαίων και κλήσεων όσο και μέσω Αποκεντρωμένων Εφαρμογών (dApps) που φέρνουν εξωτερικά δεδομένα επί της αλυσίδας μέσω των oracles. Όλες οι Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps) που εμφανίζουν δεδομένα blockchain στα περιβάλλοντα χρήστη τους απαιτούν ευρετηριασμένα δεδομένα για αναφορά των πληροφοριών που χρειάζονται και δημιουργία καλών εμπειριών χρήστη.

Πριν από το The Graph, οι Προγραμματιστές (Developers) έπρεπε να γράψουν τον δικό τους κώδικα ευρετηρίασης και να διατηρήσουν διακομιστές και βάσεις δεδομένων σε κεντροποιημένη υποδομή. Αυτό εισάγει ένα κεντρικό σημείο αποτυχίας· τα ευρετηριασμένα δεδομένα μπορούν να υποστούν κακόβουλο ή λάθος χειρισμό από την Αποκεντρωμένη Εφαρμογή (dApp) ή ο μοναδικός διακομιστής μπορεί να είναι εκτός σύνδεσης. Οι Προγραμματιστές (Developers) πρέπει επίσης να ξοδέψουν επιπλέον χρόνο και χρήμα για να διαχειριστούν οι ίδιοι την υποδομή. Η ανάπτυξη ενός υπογράφου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ευρετηρίασουν δεδομένα blockchain οι Προγραμματιστές (Developers).

Το The Graph λύνει το πρόβλημα της κεντροποιημένης δημιουργίας ευρετηρίων δεδομένων δημιουργώντας ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο για την δημιουργία ευρετηρίων δεδομένων blockchain. Με το αποκεντρωμένο δίκτυο, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να εμπιστεύονται ομάδες για να χειρίζονται διακομιστές και οι Προγραμματιστές (Developers) μπορούν να αναπτύξουν σε αξιόπιστη δημόσια υποδομή που δεν χρειάζεται να διαχειρίζονται. Το The Graph χρησιμοποιεί το The GraphQL, μια γλώσσα ερωτημάτων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται ευρέως από την κοινότητα προγραμματιστών ιστού. Παρέχει ένα ισχυρό API για να πάρει ακριβώς τα δεδομένα που χρειάζονται οι χρήστες σε ένα αίτημα, απρόσκοπτα διασχίζοντας και συνδυάζοντας πηγές δεδομένων. Το GraphQL διευκολύνει τη δημιουργία στο Web3 για Προγραμματιστές (Developers) Web2.


Υπογράφοι στο Polygon


Οι Προγραμματιστές (Developers) στο Polygon μπορούν πλέον να δημιουργούν και να δημοσιεύουν υπογράφους. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως Παιχνίδια, Αποκεντρωμένα Συναλλακτήρια, Πρωτόκολλα Δανεισμού και άλλες εφαρμογές Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) που είναι ενσωματωμένες στο Polygon μπορούν να βρουν και να καταναλώσουν αξιόπιστα οργανωμένα δεδομένα από το Polygon απευθείας στις Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps) τους.

Ο Sandeep Nailwal, συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Polygon, δήλωσε για τη συνεργασία,

“Το The Graph και το Polygon έχουν μια κοινή αποστολή της οικοδόμησης αξιόπιστης δημόσιας υποδομής για Προγραμματιστές (Developers), επικυρωτές και τελικούς χρήστες, και αυτή η συνεργασία θα προωθήσει αυτήν την αποστολή και θα προσφέρει απίστευτη αξία στην κοινότητα crypto και Web3.”

Η Eva Beylin, διευθύντρια του The Graph Foundation, σχολιάζει,

“Ένα κρίσιμο στοιχείο της καλής εμπειρίας στα κρυπτονομίσματα είναι να διασφαλίζει ότι οι χρήστες δεν πληρώνουν υπερβολικά τέλη. Καθώς Το The Graph αρχίζει να υποστηρίζει Επίπεδα Δύο όπως το Polygon, εκτός από τα blockchain Επιπέδου Ένα, η δημιουργία επεκτάσιμων Αποκεντρωμένων Εφαρμογών (dApps) θα γίνει εκθετικά ευκολότερη και τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα σε όλες τις αλυσίδες. “


Σχετικά με το The Graph


Το The Graph είναι το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από το Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 8,000 υπογράφοι από περισσότερους από 10,000 ενεργούς Προγραμματιστές (Developers) για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για δημιουργία ευρετηρίων και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer.

Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers), Επιμελητές (Curators) ή / και εκπροσώπους στο δίκτυο The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.


Σχετικά με το Polygon (Πρώην Matic)


Το Polygon είναι η πρώτη καλά δομημένη, εύχρηστη πλατφόρμα για κλιμάκωση και ανάπτυξη υποδομών στο Ethereum.
Το βασικό του συστατικό είναι το Polygon SDK, ένα αρθρωτό, ευέλικτο πλαίσιο που υποστηρίζει την κατασκευή και σύνδεση Ασφαλών Αλυσίδων όπως τα Plasma, Optimistic Rollups, zkRollups, Validium κ.λπ. και Αυτόνομες Αλυσίδες όπως το Polygon POS, σχεδιασμένο για ευελιξία και ανεξαρτησία. Οι Αλυσίδες Δευτέρου Επιπέδου του Polygon έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές με 90+ Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (dApps), περίπου 7 Εκατομμύρια Συναλλαγές και περίπου 200 Χιλιάδες μοναδικούς χρήστες.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) στο Ethereum, είστε ήδη Προγραμματιστής (Developer) στο Polygon! Αξιοποιήστε τις γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές του Polygon για την Αποκεντρωμένη Εφαρμογή (dApp) σας, ξεκινήστε εδώ.

Ιστοσελίδα | Twitter | Reddit | Telegram


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph expands to Layer 2 Blockchains and Brings Indexed Open Data to Polygon

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 16 Φεβρουαρίου 2021