Το Ίδρυμα The Graph προσθέτει υποστήριξη για Τέσσερα Επιπλέον Blockchains: Polkadot, NEAR, Solana, Celo

Εκτός από το Ethereum και το IPFS, το The Graph προσθέτει υποστήριξη για τα Polkadot, NEAR, Solana και Celo Blockchains Επιπέδου Ένα, ανοίγοντας τις ευκαιρίες του Web3 σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα. Οι προγραμματιστές (Developers) τρίτου μέρους σε αυτές τις αλυσίδες είναι πλέον επιλέξιμοι για τις επιχορηγήσεις του Ιδρύματος The Graph.

Σήμερα το The Graph, το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού, αποκάλυψε μία λίστα πρόσθετων Blockchains Επιπέδου Ένα που θα υποστηρίζονται σύντομα από το πρωτόκολλο: Polkadot, NEAR, Solana και Celo. Αυτά τα Blockchains θα προστεθούν στην τρέχουσα υποστήριξη του The Graph για το Ethereum και το IPFS. Αυτή η επέκταση ανοίγει τις ευκαιρίες του Web3 σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα κατασκευαστών και χρηστών.

Η φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph είδε τα ερωτήματα να αυξάνονται σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2021 και είχε εκατονταπλάσια αύξηση κατά τη διάρκεια του 2020. Αυτός ο όγκος και η ανάπτυξη αντιπροσωπεύουν μια νέα μαζική στροφή προς το αποκεντρωμένο διαδίκτυο, γνωστό ως Web3.

Μετά από εκτεταμένη συμμετοχή της κοινότητας, οι νέες αλυσίδες προστέθηκαν με βάση την ευκολία ενσωμάτωσης, τον αριθμό των προγραμματιστών (Developers), τις εφαρμογές και τη συμβολή της κοινότητας.


Κάνοντας το Web3 φιλικό προς τον προγραμματιστή (Developer)


Η διαλειτουργικότητα των Blockchain συνέχισε να αποτελεί προβληματικό σημείο για τους προγραμματιστές (Developers) και καθώς οι χώροι Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) και NFT συνεχίζουν να αναπτύσσονται, οι εφαρμογές θα πρέπει να αλληλεπιδρούν με πολλά πρωτόκολλα και αλυσίδες. Καθώς οι προγραμματιστές (Developers) μετακινούνται από το Web2 στο Web3, είναι σημαντικό το αποκεντρωμένο διαδίκτυο να είναι εξίσου φιλικό προς τον προγραμματιστή (Developer). Οι προγραμματιστές (Developers) μπορούν να μάθουν να χρησιμοποιούν υπογράφους εύκολα χωρίς προηγούμενη γνώση των λεπτών διαφορών των διαφόρων αλυσίδων, όπως οι υποκείμενες γλώσσες έξυπνων συμβολαίων.

Η Eva Beylin πρόσθεσε: “Με πάνω από 8,000 υπογράφους που έχουν ήδη αναπτυχθεί για το Ethereum, το IPFS και το POA, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκλειδώσουμε αυτή την επόμενη φάση ανάπτυξης του οικοσυστήματος με την υποστήριξη πολλαπλών Blockchain, επιτρέποντας μια πραγματικά ανοιχτή οικονομία δεδομένων”.


Νέες αλυσίδες Επιπέδου Ένα επιλέξιμες για επιχορηγήσεις


Το Ίδρυμα The Graph προσκαλεί τώρα προγραμματιστές (Developers), ερευνητές και μέλη της κοινότητας που συμβάλλουν σε αυτά τα Blockchains Πρώτου Επιπέδου να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση. Αυτές οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν στην προώθηση επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν στο οικοσύστημα του The Graph. Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για επιχορήγηση, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Η Eva Beylin, διευθύντρια του Ιδρύματος The Graph, δηλώνει: “Το The Graph υποστηρίζει ήδη το Ethereum και το POA, αλλά πιστεύουμε στην ενοποίηση ολόκληρου του οικοσυστήματος Web3 στο πλαίσιο ενός μέλλοντος πολλαπλών Blockchain. Παρέχοντας υποστήριξη υπογράφων σε όλες τις αλυσίδες, οι προγραμματιστές (Developers) θα μπορούν να επιλέξουν την αλυσίδα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και οι προγραμματιστές (Developers) του Ethereum θα μπορούν να δημιουργήσουν διαλειτουργικές εφαρμογές. Η επέκταση του The Graph σε άλλα Blockchains Επιπέδου Ένα αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη του Web3”.


Δημιουργία Ευρετηρίων και συνεχής ανάπτυξη


Το The Graph έχει περάσει 3 χρόνια αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά υπογράφων και τελειοποιώντας τον κόμβο του Graph για το Ethereum, και τώρα αυτό το πρότυπο θα εφαρμοστεί και σε άλλα Blockchains. Αν και το Graph επεκτείνεται για να υποστηρίξει πολλαπλές αλυσίδες, το Ethereum θα παραμείνει το πρότυπο για το Δίκτυο The Graph και το GRT θα παραμείνει ένα ERC20 token.

Πρόσθετα blockchains Πρώτου Επιπέδου που διερευνώνται για ενσωμάτωση περιλαμβάνουν, Bitcoin, Cosmos, Avalanche, Binance Smart Chain, Flow και άλλα. Το The Graph στοχεύει να υποστηρίξει όλα τα κορυφαία Blockchains Πρώτου Επιπέδου στο οικοσύστημα Web3 και να αποτελέσει τη λύση για δημιουργία ευρετηρίων και ερωτημάτων για όλο το αποκεντρωμένο Διαδίκτυο. Θα υπάρξουν πολλά έργα blockchain που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του οράματος πολλαπλών blockchain, συμπεριλαμβανομένων των Edge & Node και άλλων εργαστηρίων προγραμματιστών.


Αποσπάσματα Ιδρυτών Blockchains Επιπέδου
Ένα

“Η ανοιχτή φύση του οικοσυστήματος blockchain σημαίνει ότι η συνεργασία μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα”, δήλωσε o Rene Reinsberg, συνιδρυτής του Celo. “Η συνεργασία του The Graph και του Celo θα επιταχύνει το ταξίδι προς ένα πραγματικά αποκεντρωμένο Διαδίκτυο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε αυτό το εργαλείο στο οικοσύστημα 600+ προγραμματιστών (Developers) του Celo σε περισσότερες από 80 χώρες. Αυτή η ενσωμάτωση θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα κάνουν τον κόσμο πιο περιεκτικό, θα καταστήσουν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία προσβάσιμα σε όλους και θα δημιουργήσουν μια εμπειρία χρήστη που θα διασφαλίζει ότι αυτή η καταπληκτική τεχνολογία είναι προσβάσιμη στα κινητά.”

- Rene Reinsberg, εταίρος της cLabs, συνιδρυτής του Celo

“Με περισσότερους από 10,000 ενεργούς προγραμματιστές (Developers) και 8,000 υπογράφους, είναι σαφές ότι το The Graph είναι η τεχνολογία ερωτημάτων της επιλογής για τους προγραμματιστές (Developers) που δημιουργούν τις σημερινές αποκεντρωμένες εφαρμογές”, δήλωσε ο Marek Olszewski, συνιδρυτής του Celo. “Αυτή η ευκολία, σε συνδυασμό με την τεχνολογία του Celo για κινητά, επεκτάσιμη και συμβατή με EVM, αφαιρεί την πολυπλοκότητα από το Blockchain, διευκολύνοντας τους προγραμματιστές (Developers) να δημιουργήσουν ανοιχτά οικονομικά συστήματα προσβάσιμα σε χρήστες από όλο τον κόσμο.”

- Marek Olszewski, Συνεργάτης Μηχανικής στο cLabs, Συνιδρυτής του Celo

“Το NEAR είναι ενθουσιασμένο που συνεργάζεται με το οικοσύστημα του The Graph. Το πρωτόκολλο του The Graph παρέχει βασική υποδομή για τους προγραμματιστές (Developers) ώστε να δημιουργούν και να υποβάλουν ερωτήματα για απαιτούμενες αναπαραστάσεις των δεδομένων του Blockchain. Εργαλεία όπως το The Graph δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές (Developers) του NEAR να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές γρηγορότερα, γεγονός που θα προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές και χρήστες στον Ανοιχτό Ιστό.”

- Illia Polosukhin, Συνιδρυτής του NEAR

“Στο Solana, δίνουμε τη δυνατότητα στους προγραμματιστές (Developers) να δημιουργήσουν εφαρμογές κρυπτονομισμάτων που κλιμακώνονται — και μάλιστα γρήγορα. Ως αποτέλεσμα αυτού, το δίκτυο παράγει τεράστιο όγκο δεδομένων blockchain. Αυτή η ενσωμάτωση με το πρωτόκολλο του The Graph θα ανοίξει πόρους και εργαλεία για τους προγραμματιστές (Developers) μας και θα επιτρέψει μεγαλύτερη προσβασιμότητα στα δεδομένα. Το Ίδρυμα Solana είναι ενθουσιασμένο που προωθεί το οικοσύστημα Web3 με το The Graph.”

- Anatoly Yakovenko, Πρόεδρος του Ιδρύματος Solana

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την προώθηση ολόκληρης της κοινότητας και την επιτάχυνση της αναγκαίας μετάβασης από το Web2.”

- Raj, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής του Solana


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph Foundation adding Support for Four Additional Blockchains: Polkadot, NEAR, Solana, Celo

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 18 Φεβρουαρίου 2021