Η Δημιουργία Ευρετηρίων και η Υποβολή Ερωτημάτων του The Graph είναι τώρα ζωντανή στο Blockchain Επιπέδου 1 του Fantom

Το blockchain επιπέδου 1 του Fantom χρησιμοποιεί τώρα το The Graph και οι Προγραμματιστές (Developers) του Fantom είναι τώρα επιλέξιμοι για επιχορηγήσεις του Ιδρύματος The Graph.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοινώσαμε μια λίστα από Blockchains επιπέδου 1 που η κοινότητα του The Graph εργάζεται για την υποστήριξή τους. Αυτές οι αλυσίδες περιλαμβάνουν τα PolkadotNEARSolanaCelo και σήμερα, προσθέτουμε άλλη μια αλυσίδα επιπέδου 1 σε αυτή την ομάδα, η οποία έχει επισπευσθεί στην παραγωγή της φιλοξενούμενης υπηρεσίας The Graph — το Fantom, μια αλυσίδα συμβατή με EVM. Καθώς η κοινότητα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και να εξασφαλίζει νέα Blockchains για ενσωμάτωση σε εβδομαδιαία βάση, το The Graph παραμένει προσηλωμένο στην επέκταση του οικοσυστήματος Web 3 των κατασκευαστών και των χρηστών.

Οι Προγραμματιστές (Developers) του Fantom μπορούν να μάθουν πώς να χειρίζονται τους υπογράφους χρησιμοποιώντας τα Graph Docs και οι υπογράφοι του Fantom θα υποστηρίζονται μέσω της φιλοξενούμενης υπηρεσίας. Το The Graph υποστηρίζει επί του παρόντος το Ethereum και το POA, επιτρέποντας την υποβολή ερωτημάτων για δεδομένα σε διάφορα Blockchains, στα οποία οι Προγραμματιστές (Developers) του Fantom μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση και να δημιουργούν με αυτά, καθώς και να πραγματοποιούν διασταυρούμενες ανταλλαγές με το Ethereum.

Γρήγορη ενσωμάτωση και πρόσβαση σε δεδομένα σε όλες τις αλυσίδες

Αφού το Fantom ζήτησε υποστήριξη από το The Graph, η ενσωμάτωση ολοκληρώθηκε μέσα σε 24 ώρες. Ο Αρχιτέκτονας Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) του Ethereum για το Fantom, Andre Cronje, ανακοίνωσε τη συνεργασία μέσω του Twitter, τονίζοντας την ευκολία ενσωμάτωσης που επιτρέπει η εμπειρία και διεπαφή χρήστη του πρωτοκόλλου:

Αμέσως μετά, οι Προγραμματιστές (Developers) άρχισαν να αναπτύσσουν υπογράφους για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών στο Fantom, γεφυρώνοντας το χάσμα για την πρόσβαση των Προγραμματιστών (Developers) σε δεδομένα.

Η κοινότητα του Fantom είναι επιλέξιμη για επιχορηγήσεις

Το Ίδρυμα The Graph καλεί τώρα Προγραμματιστές (Developers), ερευνητές και μέλη της κοινότητας που συνεισφέρουν στο Fantom να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση. Μπορούν να το κάνουν εδώ. Γίνονται δεκτές επιχορηγήσεις για υποδομές πρωτοκόλλου, εργαλεία, αποκεντρωμένες εφαρμογές και ανάπτυξη κοινότητας!

Το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και υποβολής ερωτημάτων του Web3

Καθώς οι Προγραμματιστές (Developers) μετακινούνται από το Web2 στο Web3, πιστεύουμε ότι το αποκεντρωμένο Διαδίκτυο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο φιλικό προς τον Προγραμματιστή (Developer). Η διαλειτουργικότητα του Blockchain συνέχισε να αποτελεί προβληματικό σημείο για τους Προγραμματιστές (Developers) και καθώς αυξάνονται οι εφαρμογές που βασίζονται σε Αποκεντρωμένη Οικονομία (DeFi) και NFT, πρέπει να αλληλεπιδρούν με πολλαπλά πρωτόκολλα και αλυσίδες. Το The Graph λύνει αυτά τα προβλήματα, επειδή οι Προγραμματιστές (Developers) χρειάζεται μόνο να μάθουν να χρησιμοποιούν υπογράφους αντί να κατανοούν τις μοναδικές γλώσσες έξυπνων συμβολαίων άλλων αλυσίδων.

Η φιλοξενούμενη υπηρεσία του The Graph είδε τα ερωτήματα να αυξάνονται σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2021 και είχε εκατονταπλάσια αύξηση κατά τη διάρκεια του 2020. Αυτός ο όγκος και η ανάπτυξη αντιπροσωπεύουν τη στροφή προς το αποκεντρωμένο Διαδίκτυο, γνωστό ως Web3. Τα Bitcoin, Cosmos, Avalanche, Binance Smart Chain, Flow και άλλα Blockchains επιπέδου 1 διερευνώνται επίσης για ενσωμάτωση.

Το The Graph έχει ως στόχο να υποστηρίξει όλα τα κορυφαία Blockchains του επιπέδου 1 στο οικοσύστημα Web3 και να αποτελέσει τη λύση δημιουργίας ευρετηρίων και υποβολής ερωτημάτων του αποκεντρωμένου διαδικτύου.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από το Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 8,000 υπογράφοι από περισσότερους από 10,000 ενεργούς Προγραμματιστές (Developers) για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για δημιουργία ευρετηρίων και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers)Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο δίκτυο The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node παρέχει υπηρεσίες στο Ίδρυμα The Graph.

Στο δοκιμαστικό δίκτυο του The Graph συμμετείχαν περισσότεροι από 2,000 Επιμελητές (Curators) από περισσότερες από 90 διαφορετικές χώρες και περισσότεροι από 200 Δημιουργοί Ευρετηρίων (Indexers) από περισσότερες από 50 χώρες. Η κοινότητα του The Graph είναι παγκόσμια κατανεμημένη, με περισσότερους από 4,500 κατόχους GRT από περισσότερες από 99 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως. Η αντιπροσωπεία μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε κάτοχο GRT. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 5 χιλιάδες Εκπρόσωποι (Delegators) και πάνω από 200 Δημιουργοί Ευρετηρίων (Indexers) στο Δίκτυο The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph’s Indexing and Querying is now live on the Fantom Layer 1 Blockchain

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 24 Φεβρουαρίου 2021