Το ίδρυμα The Graph Απονέμει Επιχορήγηση 60 Εκατομμυρίων Δολαρίων στο StreamingFast για τη Συμμετοχή στο The Graph ως Βασική Ομάδα Προγραμματιστών

Το StreamingFast εντάσσεται στο οικοσύστημα του Graph για την υποστήριξη του πρωτοκόλλου Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), τη βελτίωση της απόδοσης ευρετηρίου και την επιτάχυνση της υιοθέτησης του Web3.

Το ίδρυμα Graph ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι το StreamingFast συμμετέχει στο The Graph ως βασικός προγραμματιστής πρωτοκόλλου. Το StreamingFast είναι μια εταιρεία υποδομής πρωτοκόλλου που διαπρέπει στην οικοδόμηση αρχιτεκτονικής την οικοδόμηση εξαιρετικά κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής μεταξύ αλυσίδων για τη ροή δεδομένων του blockchain. Η επιχορήγηση Βασικών Προγραμματιστών (Core Dev) ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η πρώτη του είδους της, πρωτοπορώντας σε ένα νέο σύνορο συνεργατικής καινοτομίας, όπου κοινότητες και εταιρείες συμβαδίζουν για να δημιουργήσουν ένα ριζικά πιο ανοιχτό διαδίκτυο.

Τώρα ενωμένες και ευθυγραμμισμένες στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα του Graph, οι ομάδες προγραμματισμού είναι πιο ισχυρές από οποιαδήποτε μεμονωμένη εταιρική ομάδα, καθώς συγκεντρώνουν μια κρίσιμη μάζα νέων προγραμματιστών σε μια αποστολή να εκδημοκρατίσουν την πρόσβαση των δεδομένων Web3 σε κλίμακα και να οδηγήσουν την υιοθέτηση από τους χρήστες.

Η ομάδα StreamingFast έχει αποδείξει ότι είναι ειδικοί στην οικοδόμηση κρίσιμης υποδομής και στην παροχή υπηρεσιών API. Το StreamingFast θα συνεισφέρει την τεχνολογία του, το ταλέντο των προγραμματιστών και τους πόρους του για να προωθήσει το The Graph ως πρωτόκολλο και οικοσύστημα. Η σχετική Πνευματική Ιδιοκτησία (IP) και τα προϊόντα θα είναι ανοιχτού κώδικα στο αποθετήριο Github του The Graph Protocol και τα προϊόντα API θα μεταφερθούν στο The Graph Network για ευρετηρίαση πίσω μέρους και υποστήριξη ερωτημάτων. Ως ομάδα αφιερωμένη στην βασική ανάπτυξη πρωτοκόλλου, το StreamingFast θα συνεργαστεί με το Edge & Node, τους Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers) και την κοινότητα του The Graph για να βοηθήσει με τις συνεχείς βελτιώσεις του Κόμβου Graph, να συμβάλει στη διακυβέρνηση και τη διαδικασία Πρότασης Βελτίωσης του Graph (GIP) και να υποστηρίξει την ανάπτυξη λειτουργιών υπογράφου.

Παρουσίαση Του StreamingFast

Το StreamingFast δημιούργησε μια επεκτάσιμη πλατφόρμα για την επεξεργασία δεδομένων του blockchain με ιδιαίτερη έμφαση στα Ethereum, Solana, Flow, Polkadot, Cosmos, Polygon, Binance Smart Chain, Optimism, Arbitrum και άλλα blockchains υψηλής διεκπεραιωτικής ικανότητας. Η ομάδα διευθύνεται από επενδυτές όπως η Multicoin Capital, η Intel Capital, η Diagram Ventures, η WhiteStar Capital, η Panache Ventures και η BoxOne, με μια αναπτυσσόμενη κοινότητα στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Το έργο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με ένα όραμα να χτίσει μια παραδοσιακή επιχείρηση Λογισμικού ως Υπηρεσίας (SaaS) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των προγραμματιστών του blockchain, αλλά ανακάλυψε ότι η δύναμη μιας κοινότητας, ανοιχτού κώδικα και αποκεντρωμένης ανάπτυξης είναι πιο αποτελεσματική. Το StreamingFast είδε την παθιασμένη κοινότητα προγραμματιστών να εργάζεται και να χρησιμοποιεί το The Graph και αποφάσισε να γίνει αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία τους στη ροή δεδομένων υψηλής απόδοσης για να αναπτύξει το οικοσύστημα του The Graph αντί να δουλέψει εναντίον του.


“Συμβαδίζουμε φιλοσοφικά και οι δυνάμεις μας συνδυασμένες δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ένα-συν-ένα-ίσον-τρία. Είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε το χρόνο και τους πόρους μας για τη συνολική βελτίωση του οικοσυστήματος του The Graph και του Web3 τα επόμενα χρόνια.”

- Marc-Antoine Ross, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της StreamingFast.

Η βασική Πνευματική Ιδιοκτησία (IP) ευρετηριάζει δεδομένα τάξης μεγέθους γρηγορότερα, επιλύοντας το πρόβλημα ‘Pancake του Binance Smart Chain’ και καθιστώντας δυνατό για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές blockchain σε πραγματικό χρόνο, πίνακες εργαλείων και εξερευνητές - ακόμη και σε εξαιρετικά γρήγορα δίκτυα όπως το Solana. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τους προγραμματιστές υπογράφου και αποκεντρωμένων εφαρμογών να δημιουργήσουν πιο αποδοτικές εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο. "


Στρατηγική Για Προγραμματιστές Πολλαπλών Πυρήνων

Το όραμα του The Graph ήταν πάντα η δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου δημόσιων δεδομένων με ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα συνεργατών. Πιστεύουμε ακράδαντα σε ένα παιχνίδι θετικού αθροίσματος για το The Graph, όπου πολλοί προγραμματιστές πρωτοκόλλων, συμμετέχοντες στο δίκτυο, δημιουργοί και μέλη της κοινότητας μπορούν όλοι να συνεργαστούν.

Από την κυκλοφορία του The Graph Network τον Δεκέμβριο του 2020, το The Graph έχει αποδείξει τη θεωρία του πρωτοκόλλου συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ανεξάρτητες ομάδες και προγραμματιστές με πάνω από 150 δημιουργούς ευρετηρίων και πάνω από 7,000 εκπροσώπους. Κάθε συμμετέχων στο δίκτυο συμβαδίζει γύρω από μια κοινή αποστολή - να παρέχει υπηρεσίες ευρετηρίασης και ερωτήματος υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας το Graph Token (GRT). Ως αποκεντρωμένο πρωτόκολλο, το The Graph ευθυγραμμίζει και συντονίζει διάφορες ομάδες ενδιαφερόμενων μερών ως το επίπεδο υποδομής ευρετηρίου και ερωτημάτων που ενοποιεί το Web3. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αποκεντρώνουμε την ανάπτυξη βασικών πρωτοκόλλων.


- Eva Beylin, Διευθύντρια του ιδρύματος The Graph

"Ίδρυμα και το Συμβούλιο είναι καλωσορίζουν με ενθουσιασμό την ομάδα StreamingFast ως βασικοί Προγραμματιστές στο οικοσύστημα του The Graph. Έχουμε μάθει πολλά από τα αποκεντρωμένα πειράματα διακυβέρνησης και την ανάπτυξη πρωτοκόλλων στο Ethereum και είμαστε αφοσιωμένοι στο να έχουμε πολλούς συντελεστές πρωτοκόλλου για να διασφαλίσουμε μια αποκεντρωμένη κοινότητα που θα είναι βιώσιμη."

Λεπτομέρειες Επιχορήγησης Βασικών Προγραμματιστών

Το StreamingFast θα κάνει ανοιχτού κώδικα την ιδιόκτητη Πνευματική Ιδιοκτησία (IP) του για χρήση από την κοινότητα του The Graph και θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάπτυξη βασικών πρωτοκόλλων, στις υπηρεσίες ευρετηρίασης και στις βελτιώσεις απόδοσης, στην επέκταση πολλαπλών blockchain, στην εφαρμογή Πρότασης Βελτίωσης του Graph (GIP) και στην εκπαίδευση προγραμματιστών. Επιπλέον, η ομάδα θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη υπογράφων, στα πρότυπα Αίτηση Υποβολής Πρότασης για το Graph (GRPs) και Αίτηση Σχολιασμού για το Graph (GRCs) και στην υποστήριξη εργαλείων ανάπτυξης του Web3.

Η επιχορήγηση 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί σε 5 χρόνια στο StreamingFast και περιλαμβάνει GRT για χρήση του StreamingFast σε δραστηριότητες δικτύου όπως ευρετηρίαση, εκπροσώπηση και επιμέλεια. Νιώθουμε μεγάλη τιμή από το ενδιαφέρον των ομάδων προγραμματισμού του blockchain να υποστηρίξουν το The Graph και να ενθαρρύνουν άλλους κατασκευαστές να συμμετάσχουν στην αποστολή. Η απόφαση επιχορήγησης εγκρίθηκε από το Συμβούλιο του The Graph.

Το StreamingFast θα φέρει την τεχνογνωσία του για να βοηθήσει ριζικά στη βελτίωση της απόδοσης ευρετηρίασης. Τα Blockchains και οι Δημιουργοί Ευρετηρίων στο δίκτυο Graph έχουν ανάγκη βελτιστοποίησης της απόδοσης και το StreamingFast έχει εμπειρία με υποδομές κρίσιμου κόμβου και προσαρμογή κόμβων του Ethereum μετά την ολοκλήρωση ενός BSC hosting tour de force για γρήγορους χρόνους μπλοκ, καθώς και κερδίζοντας $150 χιλιάδες αμοιβή από το PancakeSwap στο BSC. Η υποστήριξη του StreamingFast θα βοηθήσει επίσης το The Graph να συνεχίσει να εκτελεί την επέκταση blockchain πολλαπλών αλυσίδων με νέα blockchains υπό επεξεργασία. Η εξειδίκευση του StreamingFast θα είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την ενημέρωση νέων χαρακτηριστικών υπογράφου και τη βελτίωση του devex. Η εκπαίδευση και η υιοθέτηση προγραμματιστών θα είναι ένας άλλος τομέας εστίασης καθώς οι ομάδες συνεργάζονται για να αυξήσουν τη χρήση στο Δίκτυο The Graph.

Τα Πρωτόκολλα κατακτούν τα πλήθη

Τα πρωτόκολλα είναι μεγαλύτερα από οποιαδήποτε μοναδική οντότητα και όταν έχουν σχεδιαστεί με τα κατάλληλα κίνητρα, τα πρωτόκολλα έχουν τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσουν και να συντονίσουν περισσότερα άτομα. Έχουν διαφανείς κανόνες που ο καθένας μπορεί να δει και να βελτιώσει μέσω της κοινοτικής διακυβέρνησης. Τα πρωτόκολλα δημιουργούν εργασίες που δεν απαιτούν άδεια όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν και να πληρώνονται. Τα πρωτόκολλα έχουν θησαυροφυλάκια που μπορούν να αναπτύξουν μέσω επιχορηγήσεων και προγραμμάτων αμοιβής για να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη από την παραδοσιακή εταιρική στρατηγική. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που δίνουν στα πρωτόκολλα τη δυνατότητα να κατακτούν τα πλήθη και να κλιμακώνονται από εκατομμύρια σε δισεκατομμύρια συμμετέχοντες.

Το The Graph και το StreamingFast έχουν τώρα μια κοινή αποστολή για τον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης δεδομένων στο Web3 και θα επιτύχουν αυτήν την αποστολή με μια αποκεντρωμένη διαδικασία ανάπτυξης πρωτοκόλλου για καλύτερο συντονισμό και περισσότερη συμμετοχή στην κοινότητα. Η ένωση των δυνάμεων του Graph και του StreamingFast είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τη δημιουργία του Web3 που μπορεί να γιορτάσει ολόκληρο το οικοσύστημα. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ανοιχτό Διαδίκτυο μαζί!

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από το Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 16,000 υπογράφοι από περίπου 20,000 Προγραμματιστές (Developers) για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για δημιουργία ευρετηρίων και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers)Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο δίκτυο The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node είναι ένας από τούς πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)The Graph Foundation Awards $60 Million Grant to StreamingFast to Join The Graph as a Core Developer Team

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 17 Ιουνίου 2021