Εγκαινιάζοντας το Συμβούλιο και τις Επιχορηγήσεις του The Graph

Ανακοίνωση των μελών του Συμβουλίου του The Graph και του Προγράμματος Επιχορηγήσεων του The Graph για την υποστήριξη της ανάπτυξης του οικοσυστήματος.

Τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκε το Ίδρυμα The Graph και το Συμβούλιο The Graph για να καθοδηγήσουν το οικοσύστημα του The Graph στο μέλλον. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τα μέλη του συμβουλίου και την έναρξη του Προγράμματος Επιχορηγήσεων του The Graph για να υποστηρίξουμε τους συμμετέχοντες στο δίκτυο και την κοινότητα.

Αρχικά, το συμβούλιο θα έχει σχήμα 6 από 10 πολλαπλές υπογραφές (multisig) με πέντε ομάδες ενδιαφερομένων να εκπροσωπούνται: Δημιουργοί Ευρετηρίων, Χρήστες, Ερευνητές, Υποστηρικτές και Αρχική Ομάδα. Λειτουργεί ως αντιπροσωπευτικό δείγμα ενδιαφερομένων σε πολλούς οργανισμούς με διαφορετικές απόψεις και κίνητρα. Καθώς το δίκτυο μεγαλώνει, η διαδικασία διακυβέρνησης θα επαναληφθεί και θα αποκεντρωθεί περαιτέρω, με στόχο την αύξηση της εκπροσώπησης μέσω ένθετων πολλαπλών υπογραφών ή ένα DAO (Αυτόνομος Αποκεντρωμένος Οργανισμός).

Το Συμβούλιο του The Graph έχει ως στόχο να επιβλέπει διάφορες βασικές λειτουργίες:

 1. Επιχειρηματικές Δραστηριότητες του Ιδρύματος The Graph

 2. Επιχορηγήσεις και Χρηματοδότηση του Οικοσυστήματος

 3. Αναβαθμίσεις Πρωτοκόλλου

 4. Παραμετροποίηση Πρωτοκόλλου

 5. Λειτουργίες Πρωτοκόλλου Έκτακτης Ανάγκης

Το Συμβούλιο του The Graph θα ακολουθήσει επίσης ένα Καταστατικό που περιλαμβάνει αρχές διακυβέρνησης, κώδικα συμπεριφοράς και αρμοδιότητες του συμβουλίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοικητική μέριμνα του συμβουλίου θα κοινοποιηθούν επίσης καθώς η διαδικασία διακυβέρνησης επεκτείνεται. Μάθετε περισσότερα για την εντολή εδώ.

Το Συμβούλιο του The Graph

Δημιουργοί Ευρετηρίων

Jim Cousins

Ρόλος: Αρχιτέκτονας Υποδομής ΤΠΕ, Ανεξάρτητος

Ο Jim εργάζεται στα κρυπτονομίσματα εδώ 8 χρόνια και έχει σημαντική εμπειρία στην υποδομή ΤΠΕ. Έχει εργαστεί στη διακυβέρνηση εκτός και επί της αλυσίδας, στην εταιρική διακυβέρνηση ΤΠΕ και στόχος του είναι η προώθηση ακόμη μεγαλύτερης αποκέντρωσης για τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Για τον Jim, το The Graph είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωτόκολλο: είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία με ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που συμβάλλουν στο όραμα του Web3. Ο Jim είναι επί του παρόντος Δημιουργός Ευρετηρίου στο Δοκιμαστικό Δίκτυο (Testnet) του The Graph. Ο ρόλος του στο συμβούλιο είναι να διασφαλίσει ότι θα εκπροσωπούνται μικρότεροι, ανεξάρτητοι Δημιουργοί Ευρετηρίου του The Graph, ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε αμφότερους τους μικρούς και μεγάλους παρόχους υπηρεσιών ευρετηρίασης, για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα ολόκληρου του οικοσυστήματος για τις επόμενες δεκαετίες.

Gary Morris

Ρόλος: Επικεφαλής Υποδομών, Μονάδες Χρηματοδότησης

Ο Gary ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα εδώ και τέσσερα χρόνια, εργαζόμενος ως εξορυκτής απόδειξης εργασίας (Proof-Of-Work), λειτουργώντας υποδομές κόμβου και σε άλλες θέσεις με γενικά καθήκοντα. Έχοντας συμμετάσχει σε πολλές διαδικασίες διακυβέρνησης που βασίζονται σε DAO (Αυτόνομο Αποκεντρωμένο Οργανισμό), ο Gary έχει ευρεία γνώση σχετικά με τα οφέλη και τις προκλήσεις που έρχονται με τη δημιουργία ενός συστήματος που εκπροσωπεί πολλούς διαφορετικούς ενδιαφερόμενους.

Ο Gary πιστεύει ότι το The Graph θα είναι ουσιαστικό μέρος του Web3. Συμμετέχοντας στο δοκιμαστικό δίκτυο (testnet), η Μονάδα Χρηματοδότησης υπήρξε ένας από τους πιο πρακτικούς δημιουργούς ευρετηρίων, βοηθώντας στη βελτίωση του δικτύου. Ως μέλος του Συμβουλίου που εκπροσωπεί τους Δημιουργούς Ευρετηρίων, ελπίζει ότι η προηγούμενη εμπειρία του και η κατανόηση των ενδιαφερόντων των Δημιουργών Ευρετηρίων θα βοηθήσει να καταστεί το οικοσύστημα του The Graph μια τεράστια επιτυχία!

Χρήστες

Justin J Moses

Ρόλος: CTO, Synthetix

Ο Justin ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα εδώ και μια τριετία. Έχει εργαστεί ως μηχανικός έξυπνων συμβολαίων και έχει συμμετάσχει σε πολλές αναβαθμίσεις πρωτοκόλλων. Ο Justin έγραψε επίσης την πρώτη παρτίδα υπογράφων Synthetix που τροφοδοτεί τώρα πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές στο οικοσύστημα Synthetix. Έχει άφθονη προσωπική εμπειρία από την οπτική γωνία ενός πρωτοκόλλου και γνωρίζει πόσο επιτακτική είναι η διανομή δεδομένων από το The Graph σε αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Ενώ το Ethereum παρέχει την αποθήκευση και τον υπολογισμό, το The Graph παρέχει την απαραίτητη υποδομή διανομής δεδομένων για το είδος της κλίμακας που θα χρειαστεί να φτάσουμε στο Web 3.0. Ο Justin είναι πεπεισμένος ότι το The Graph θα είναι το μέλλον της αποθήκευσης αποκεντρωμένων δεδομένων.

Kayvon Tehranian

Ρόλος: Διευθύνων Σύμβουλος, Foundation

Ο Kayvon έχει περάσει τέσσερα χρόνια δουλεύοντας στα κρυπτονομίσματα. Πριν ξεκινήσει την Foundation, ο Kayvon ήταν Γενικός Διευθυντής Προϊόντος στη Dharma και έχει δημιουργήσει πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές στο Ethereum. Εργάστηκε επίσης στη Google για αρκετά χρόνια, οπότε κατανοεί τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ευρετηρίαση σε μια τεχνολογική στοίβα.

Η Foundation βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον υπογράφο του για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο κοινό και πιστεύει ακράδαντα ότι οι ομάδες δεν πρέπει να χτίζουν τη δική τους υποδομή ευρετηρίασης κατά παραγγελία. Ο Kayvon είναι ενθουσιασμένος που εκπροσωπεί τους χρήστες για να διασφαλίσει ότι το The Graph παρέχει την καλύτερη υποδομή για αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Ερευνητές

Santiago Palladino

Ρόλος: Επικεφαλής Ανάπτυξης, OpenZeppelin

Ο Santiago ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα για περισσότερα από τρία χρόνια, εργαζόμενος σε ελέγχους ασφαλείας και εργαλεία ανάπτυξης στο OpenZeppelin. Ο Santiago έχει μια κριτική κατανόηση των αναγκών της κοινότητας ανάπτυξης του Ethereum και έχει βοηθήσει πολλές ομάδες να επιτύχουν ισχυρές και ασφαλείς λύσεις. Συγκεκριμένα, το μοτίβο αναβάθμισης που χρησιμοποιήθηκε από τα συμβόλαια του The Graph και την υλοποίηση βάσης του συμβολαίου GraphToken ERC20 δημιουργήθηκε στο OpenZeppelin. Η γνώση των περιπλοκών αυτών δομικών στοιχείων θα επιτρέψει στον Santiago να παρέχει μοναδικές συμβουλές ασφαλείας στις επιχειρήσεις του Συμβουλίου του The Graph.

Στα τέλη του 2017, ο Santiago έγραψε για την ανάγκη ενός επιπέδου ευρετηρίασης στον διακομιστή για τις αποκεντρωμένες εφαρμογές και πιστεύει ότι το The Graph ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη για τους προγραμματιστές. Με το πέρασμα του χρόνου, ο κόμβος Ethereum έχει αποδεσμευτεί σε πιο κατάλληλα εργαλεία. Πιστεύει ότι το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά δεδομένων από το ίδιο το πρωτόκολλο και θεωρεί ότι το The Graph είναι πολύ κατάλληλο για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Yondon Fu

Ρόλος: Επικεφαλής Μηχανικός, Livepeer

Ο Yondon ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα για πάνω από τρία χρόνια, εστιάζοντας στην έρευνα και το σχεδιασμό πρωτοκόλλων του Livepeer. Έχοντας οδηγήσει σε πολλές αναβαθμίσεις πρωτοκόλλων (προγραμματισμένα και έκτακτα), ανέπτυξε τη διαδικασία ελέγχου ασφάλειας και τη διακυβέρνηση για τα συμβόλαια Livepeer. Είναι δεδομένο ότι η εμπειρία του Yondon θα είναι πολύτιμη για το Συμβούλιο του The Graph.

Ο Yondon πιστεύει ότι το The Graph θα χρησιμεύσει ως μια βασική ψηφιακή δημόσια υποδομή για ένα νέο κύμα εφαρμογών βασισμένα σε API ανοιχτών δεδομένων. Είναι ενθουσιασμένος που υποστηρίζει τη χρηματοδότηση προτάσεων και έργων δημόσιας υποδομής εντός του οικοσυστήματος, καθιστώντας το δίκτυο The Graph όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο στους τελικούς χρήστες.

Επενδυτές

Michael Anderson

Ρόλος: Συνιδρυτής, Framework Ventures

Ο Michael έχει περάσει έξι χρόνια δουλεύοντας και επενδύοντας στα κρυπτονομίσματα. Στο Framework, επενδύουν σε ανοιχτά δίκτυα και πρωτόκολλα που τροφοδοτούν την αποκεντρωμένη οικονομία και το οικοσύστημα Web3. Έχουν υιοθετήσει προτάσεις διακυβέρνησης από το Synthetix, το Aave και το YFI, και βοήθησαν στην ανάπτυξη οικονομολογικών των tokens, κανόνων διακυβέρνησης και στρατηγικών κοινοτικής ανάπτυξης για όλο το χαρτοφυλάκιό τους.

Πιστεύει, επίσης, ότι το The Graph είναι η προτιμώμενη λύση υποδομής για κάθε προγραμματιστή στον χώρο μας. Ο στόχος του Michael είναι να βοηθήσει το The Graph να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες εφαρμογών καθώς τα blockchains ωριμάζουν και κατακτούν νέες αγορές. Επιπρόσθετα, θέλει να ασχοληθεί με τα οικονομολογικά του πρωτοκόλλου του token.

Spencer Noon

Ρόλος: Επικεφαλής Επενδύσεων, DTC Capital

Ο Spencer έχει περάσει τέσσερα χρόνια δουλεύοντας σε επενδύσεις κρυπτονομισμάτων και στη δημιουργία κοινότητας. Είναι πολύ ενθουσιασμένος με το The Graph γιατί είναι η πιο απαραίτητη υποδομή προγραμματιστών για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων: ένα μοναδικό συστατικό που έχει μεταμορφώσει πλήρως την ανάπτυξη του Web3.

Πιστεύει ότι το The Graph έχει ήδη μια από τις ισχυρότερες κοινότητες πρώιμου σταδίου σε όλα τα κρυπτονομίσματα, ειδικά όσον αφορά την απόλυτη δύναμη σε ειδικούς και σε ποικιλομορφία. Ως μέλος του Συμβουλίου του The Graph, ο Spencer ανυπομονεί να βοηθήσει στην σταδιακή αποκέντρωση του πρωτοκόλλου και να διευρύνει τα όρια ιδιοκτησίας και λειτουργίας της κοινότητας.

Αρχική Ομάδα

Brandon Ramirez

Ρόλος: Επικεφαλής Ερευνών Edge & Node, Συνιδρυτής The Graph

Ο Brandon ίδρυσε το The Graph μαζί με τους Yaniv Tal και Jannis Pohlmann. Ως επικεφαλής της έρευνας, σχεδίασε την αρχιτεκτονική σε επίπεδο συστήματος και τα οικονομικά του πρωτοκόλλου. Επιπροσθέτως, καθόρισε τα προϊόντα και τις εμπειρίες των προγραμματιστών που χρησιμοποιούνται από τους πρώτους χρήστες του The Graph για να μάθουν και να χρησιμοποιούν το δίκτυο με παραγωγικό τρόπο. Η προηγούμενη εμπειρία του ως product owner και μηχανικός λογισμικού σε εφαρμογές με υψηλό περιεχόμενο δεδομένων (Excel, Mulesoft), το μακροχρόνιο ενδιαφέρον του για τα οικονομικά και τη συμπεριφορική επιστήμη, καθώς και η ακαδημαϊκή του εμπειρία στη ρομποτική και στα συστήματα ελέγχου επηρέασαν την προσέγγισή του στον σχεδιασμό του The Graph.

Ο Brandon πιστεύει ότι η αποκεντρωμένη στοίβα εφαρμογών πρόκειται να φτάσει σε ένα σημείο καμπής που θα ξεκλειδώσει μια αλυσιδωτή αντίδραση για νέες περιπτώσεις χρήσης. Θέλει το The Graph να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο στη στοίβα και να είναι μια μελέτη περίπτωσης για το πώς μπορεί να παραδοθεί (και να κυβερνηθεί!) η βασική υποδομή με αποκεντρωμένο τρόπο.

Yaniv Tal

Ρόλος: Επικεφαλής Έργου Edge & Node, Συνιδρυτής The Graph

Ο Yaniv εργάζεται στα κρυπτονομίσματα για περισσότερα από τρία χρόνια. Πριν ξεκινήσουν το The Graph, ο Yaniv και ο Brandon συνεργάστηκαν στη Mulesoft (μια εταιρεία προγραμματιστών API που πωλήθηκε στη Salesforce) και υπήρξε συνιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης εργαλείων προγραμματιστών χρησιμοποιώντας αμετάβλητες βάσεις δεδομένων. Ως συνιδρυτής και επικεφαλής του έργου, ο Yaniv ηγήθηκε επιτυχώς της ομάδας του The Graph και της κοινότητας Δημιουργών Ευρετηρίων και Επιμελητών για να μας οδηγήσει εκεί που βρισκόμαστε σήμερα.

Ο Yaniv πιστεύει ότι η αποκέντρωση θα μεταμορφώσει ριζικά τον τρόπο συνεργασίας των ανθρώπων και ότι αυτό θα καταστεί δυνατό μόνο όταν δημιουργηθεί μια πλήρως αποκεντρωμένη στοίβα πρωτοκόλλων, με κίνητρα για την κατανομή των ταλέντων και των πόρων. Προσδιόρισε ότι ένα ανοιχτό επίπεδο δεδομένων στο οποίο θα μπορούσαν να συνεργαστούν προγραμματιστές και χρήστες με αποκεντρωμένο τρόπο ήταν το κομμάτι που λείπει για την πραγματοποίηση του Web3. Ο Yaniv είναι ευτυχής που συμμετέχει σε αυτό το κίνημα αποκέντρωσης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους μέσω της αυτοδιάθεσης και του κοινωνικού συντονισμού.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το Συμβούλιο του The Graph εν δράσει ώστε το Web3 να υλοποιηθεί με ένα αποκεντρωμένο επίπεδο ευρετηρίασης. Το The Graph επιδιώκει να επιτρέψει νέες μορφές συνεργασίας και οικονομικών ευκαιριών μέσω της διάδοσης ανοικτών API και δεδομένων.


Ο Spencer Noon της DTC Capital δήλωσε:

Δεν είναι δύσκολο να ενθουσιαστείς με το The Graph. Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο την εκρηκτική, αδιάκοπη αύξηση του όγκου των ερωτημάτων για να συνειδητοποιήσουμε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να ευρετηριάσει όλα τα δεδομένα του κόσμου κάποια μέρα.


Το Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων του The Graph

Το Ίδρυμα The Graph δεσμεύεται για την ευημερία του οικοσυστήματος του The Graph. Ο στόχος του προγράμματος Επιχορηγήσεων είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του Δικτύου The Graph και την ανάπτυξη εργαλείων, τη συνεργασία με ετέρους προγραμματιστές, την επέκταση της χρήσης υπογράφων και την ανάπτυξη της κοινότητας των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Το 20% του συνολικού εφοδιασμού του The Graph έχει διατεθεί στο Ίδρυμα The Graph το οποίο θα του κατοχυρώνεται για 10 χρόνια. Το Ίδρυμα The Graph στοχεύει στη διανομή ~1% του GRT κατά το πρώτο έτος του Προγράμματος Επιχορηγήσεων του The Graph για την υποστήριξη τρίτων προγραμματιστών, δημιουργών ευρετηρίων, επιμελητών και άλλων συντελεστών. Όλες οι χρηματοδοτικές επιχορηγήσεις θα υπόκεινται σε ψηφοφορία από το Συμβούλιο του The Graph.

Κατ’ αρχάς, το πρόγραμμα επιχορηγήσεων θα καταβάλει την χρηματοδότηση τμηματικά, με τις πρώτες επιχορηγήσεις να αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων αναμένεται να εξελιχθεί, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τις ανάγκες του οικοσυστήματος του The Graph. Το πρώτο κύμα θα επικεντρωθεί σε τέσσερις κατηγορίες:

 1. Υποδομή Πρωτοκόλλου — π.χ. συστατικά δημιουργίας ευρετηρίων

 2. Εργαλεία — π.χ. εργαλεία και λειτουργίες υπογράφου

 3. Αποκεντρωμένες Εφαρμογές — π.χ. καταναλωτές υπογράφων, πίνακες ελέγχου

 4. Κοινότητα — π.χ. εκπαιδευτικά προγράμματα

Ενώ υπάρχουν πολλά έργα και ιδέες που αξίζουν χρηματοδότηση, οι προτεραιότητες του The Graph περιλαμβάνουν:

 • Υπολογιστές Ανταμοιβών Πρωτοκόλλου

 • Στρατηγικές Προγραμμάτων Δημιουργών Ευρετηρίου

 • Πλαίσια Unit Testing

 • Ενσωματώσεις Πορτοφολιού και Αποκεντρωμένων Εφαρμογών σε Περιηγητές

 • Εργαλεία Στατικής Ανάλυσης για Υπογράφους

 • Νέοι Υπογράφοι για Έξυπνα Συμβόλαια

 • Λειτουργίες Υπογράφου

 • Αποκεντρωμένες Εφαρμογές που Βασίζονται στο The Graph

 • Εκπαιδευτικές Πρωτοβουλίες (π.χ. GraphQL, κοινότητες Javascript)

 • Δημιουργία Κοινότητας για Συμμετέχοντες του Δικτύου

Εάν ενδιαφέρεστε να δουλέψετε στο The Graph και να λάβετε χρηματοδότηση στο πρώτο κύμα του προγράμματος επιχορηγήσεων, υποβάλετε αίτηση εδώ. Προγραμματιστές, ομάδες έργων, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, ερευνητές, οικοδόμοι κοινότητας, σχεδιαστές, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση! Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές περιγραφές για το έργο, το πρόβλημα που επιλύεται και τα αναμενόμενα ορόσημα.

Εάν το πρόγραμμά σας επιλεγεί για εξέταση για τη λήψη επιχορήγησης, η ομάδα του Ιδρύματος The Graph θα επικοινωνήσει για να συναντήσει την ομάδα και να συζητήσει τα επόμενα βήματα. Ο χρόνος και το μέγεθος της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τα παραδοτέα του έργου, τα ορόσημα και τη συνολική προτεραιότητα. Οι αποφάσεις επιχορηγήσεων θα κοινοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά το έντυπο αίτησης θα παραμείνει διαθέσιμο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυκλοφορούμε το Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων του The Graph και ανυπομονούμε να δούμε τι θα δημιουργήσει η κοινότητα!

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι ένα πρωτόκολλο ευρετηρίασης για την οργάνωση και την αποτελεσματική πρόσβαση σε δεδομένα από blockchains και δίκτυα αποθήκευσης. Το The Graph λειτουργεί μια φιλοξενούμενη υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2019 με περισσότερους από 3400 υπογράφους που έχουν αναπτυχθεί για εφαρμογές Web3 και Αποκεντρωμένες Εφαρμογές που βασίζονται στα Ethereum, IPFS και POA, όπως τα Uniswap, Synthetix, DaoStack, Aave, Balancer, Gnosis, Aragon και άλλα.

Γίνετε μέλος της κοινότητάς του The Graph, συστηθείτε στο Discord για τεχνική συζήτηση, πάρτε μέρος στη συνομιλία στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι προγραμματιστές που χτίζουν στο The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα προγραμματιστών που εργάζονται για να χτίσουν το αποκεντρωμένο μέλλον.

Ιστότοπος Testnet: https://thegraph.com/testnet

Ιστολόγιο: https://thegraph.com/blog/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/thegraph/

Everest: https://everest.link


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)Inaugurating The Graph Council & Grants

Συντάκτρια Πρωτότυπου ΆρθρουEva Beylin

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 11 Δεκεμβρίου 2020