Το Ίδρυμα The Graph χορηγεί πάνω από $1,5 Εκατομμύρια σε Επιχορηγήσεις, Οικοσύστημα και Υποστήριξη Ανάπτυξης στο Κύμα 3

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το Ίδρυμα The Graph διέθεσε πάνω από 7,5 εκατομμύρια δολάρια στους επιχορηγούμενους του Κύματος 1 και 2 και στους συνεισφέροντες του οικοσυστήματος και χορήγησε επιχορηγήσεις στις εταιρείες StreamingFast και Figment για να επικεντρωθούν στην βασική ανάπτυξη του πρωτοκόλλου. Στο Κύμα 3 είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διανείμουμε πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια σε επιχορηγούμενους για τη συνέχιση της ανάπτυξης του Πρωτοκόλλου The Graph, την υποστήριξη αποκεντρωμένων εφαρμογών που βασίζονται στο The Graph και την ανάπτυξη της κοινότητας.

Η δύναμη της κοινότητας του The Graph γίνεται όλο και πιο ισχυρή και δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του δικτύου! Όταν ανακοινώσαμε τις επιχορηγήσεις του Κύματος 2 του The Graph, τονίσαμε ότι η εργασία για ένα πρωτόκολλο σημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, και το βλέπουμε αυτό με τις συνεισφορές της κοινότητας από όλες τις πλευρές. Είτε είστε Δημιουργός Ευρετηρίου (Indexer), Εκπρόσωπος (Delegator), Επιμελητής (Curator), Προγραμματιστής Υπογράφου, ή οικοδομητής κοινότητας, όλοι οι ρόλοι έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση του αποκεντρωμένου ιστού. Η χρησιμότητα του The Graph δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την κοινότητα που χτίζει μαζί, ένα κομμάτι του παζλ τη φορά!

Αν έχετε ιδέες για το Κύμα 4, φροντίστε να υποβάλετε αίτηση για επιχορήγηση - η αίτηση είναι πάντα ανοιχτή!

Επιχορηγήσεις Κύματος 3

Οι υποψήφιοι για επιχορήγηση προέρχονταν από την Πορτογαλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Κάθε υποψήφιος αξιολογήθηκε με βάση τον αναμενόμενο αντίκτυπο του έργου, τα σχόλια της κοινότητας, τη σχετική σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του στο οικοσύστημα.

Διαβάστε τις λεπτομερείς περιγραφές για τις επιχορηγήσεις του Κύματος 3 εδώ και δείτε τα κυριότερα σημεία παρακάτω:

Πρωτόκολλο - Protocol ~$98 Χιλιάδες

 • Επέκταση Έρευνας - Research Extension - Semiotic ($47.5 Χιλιάδες)

 • MIT DCI's Bitcoin Security Initiative ($50 Χιλιάδες)

Εργαλεία - Tooling ~$99 Χιλιάδες

 • Ethereum Node Load Balancer - Dshackle ($15 Χιλιάδες)

 • Προσομοιωτής Κίνησης Ερωτημάτων - Query Traffic Simulator - Cryptosniffers.eth ($19 Χιλιάδες)

 • Εργαλεία Υπογράφου - Subgraph Tooling - Limechain ($65 Χιλιάδες)

Αποκεντρωμένες Εφαρμογές και Υπογράφοι - Dapps and Subgraphs ~$230 Χιλιάδες

 • Διεπαφή Χρήστη Σταθμου Επιμέλειας - Curation Station UI - Graph God ($15 Χιλιάδες)

 • Αποκεντρωμένη Εφαρμογή Αναλυτικών Στοιχείων NFT - NFT Analytics Dapp - SimpleID ($20 Χιλιάδες)

 • Ανάπτυξη Αποκεντωμένων Εφαρμογών και Υπογράφων - Dapp & Subgraph Development - pooled.money ($30 Χιλιάδες)

 • Dapp & Subgraph Development - Poster ($25 Χιλιάδες)

 • Dapp & Subgraph Development - Upala ($12.5 Χιλιάδες)

 • Ανάπτυξη Υπογράφου - Subgraph Development - Treasury Research ($25 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Donut Protocol ($17.7 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Blokios ($10 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Rawrshak ($10 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Archmage ($10 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Oceanpoint ($10 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Malus ($10 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - CryptoFees ($7.5 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Defactor ($7.5 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Scide ($7.5 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development - Nerve Global ($7.5 Χιλιάδες)

 • Subgraph Development for Instadapp - Previsionz ($5 Χιλιάδες)

Ανάπτυξη Κοινότητας - Community Building ~$335 Χιλιάδες

 • Encode Developer Academy ($34.5 Χιλιάδες)

 • The Graph Academy - Stefan Muller ($36 Χιλιάδες)

 • Εκπαιδευτική Βάση Κωδικοποίησης - Educational Coding Camp ($25 Χιλιάδες)

 • Εκπαίδευση Web3 - Web3 Education Scholarship Program - ($100 Χιλιάδες)

 • Οδηγός Επιμέλειας - Curation Guide - Jackson Blau ($1.5 Χιλιάδες)

 • Εκπαιδευτικά Podcasts - Educational Podcasts (Talk2Much) - Sina Pahlevan ($7 Χιλιάδες)

 • cadCAD Hacks ($25 Χιλιάδες)

 • GRTiQ ($28 Χιλιάδες)

 • The Index Podcast ($22.5 Χιλιάδες)

 • Βίντεο Οδηγοί Επιμέλειας - Curation Video Guides - Ryan Burdett ($3 Χιλιάδες)

 • Ανάπτυξη Κοινότητας - Community Building - Graphtronauts ($20 Χιλιάδες)

 • Community Building - Journal du Coin ($17.5 Χιλιάδες)

 • Ανάπτυξη Κοινότητας & Υποστήριξη - Community Building & Support - Stefan Muller ($6 Χιλιάδες)

 • Προγραμματιστής Υπογράφου & Τεχνική Υποστήριξη - Subgraph Developer & Technical Support - Jerry Zhang ($9 Χιλιάδες)

Οι αιτήσεις εξετάστηκαν από εμπειρογνώμονες του Graph Domain - μια ομάδα μελών της κοινότητας και ειδικών του Graph από το Ίδρυμα, το Συμβούλιο, την Edge & Node, την StreamingFast, τη Figment και άλλους συντελεστές του οικοσυστήματος.

Όλες οι επιχορηγήσεις καταβάλλονται σε GRT, οι οποίες διανέμονται μηνιαίως ή τριμηνιαίως ανάλογα με την επίτευξη των ορόσημων. Αν δεν λάβατε επιχορήγηση σε κάποιο από τα προηγούμενα Κύματα, μην ανησυχείτε! Οι αιτήσεις είναι πάντα ανοικτές και ευπρόσδεκτες. Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων εδώ, καθώς και για τις συνεχείς αιτήσεις για προτάσεις (RFPs) που θα αναρτηθούν εδώ. Ανυπομονούμε να δούμε τους επιχορηγούμενούς μας να πετυχαίνουν και είμαστε αισιόδοξοι για το τι θα ακολουθήσει στο Κύμα 4!

Επιχορηγήσεις Υποστήριξης Υποδομών Μετάβασης περίπου $250 Χιλιάδες

Οι Βασικοί Προγραμματιστές του The Graph συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη βελτίωση των επιδόσεων ευρετηρίασης και στην επέκταση των χαρακτηριστικών του δικτύου, όπως η υποστήριξη ευρετηρίασης για νέες αλυσίδες. Επί του παρόντος, η φιλοξενούμενη υπηρεσία υποστηρίζει το Ethereum και πάνω από 20 αλυσίδες που βασίζονται στην Εικονική Μηχανή Ethereum (EVM). Το The Graph αναζητά υποστήριξη από πρόσθετους παρόχους υποδομών καθώς οι υπογράφοι μεταναστεύουν στο αποκεντρωμένο δίκτυο, καθώς κυκλοφορεί το Firehose της StreamingFast και ενώ προστίθενται αλυσίδες και νέα χαρακτηριστικά στο αποκεντρωμένο δίκτυο.

Οι πάροχοι υποστήριξης υποδομών μετάβασης θα βοηθήσουν τους Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers) να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του Graph Node για διάφορες αλυσίδες, να τρέξουν δοκιμαστικά δίκτυα, να πειραματιστούν με το Firehose, να διεξάγουν εργαστήρια και να μοιραστούν τα διδάγματα με την κοινότητα. Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στην επιτάχυνση της μετάβασης από τη φιλοξενούμενη υπηρεσία στο αποκεντρωμένο δίκτυο και στην ενδεχόμενη κατάργηση της φιλοξενούμενης υπηρεσίας. Η StreamingFast και η Figment αρχίζουν να παρέχουν υποστήριξη υποδομής, με άλλους Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers) να βρίσκονται στα σκαριά.

Οι επιχορηγήσεις θα καλύψουν τις δαπάνες υποδομής των υπηρεσιών που φιλοξενούνται, την έρευνα και την ανάπτυξη της κοινότητας που σχετίζονται με τις αλυσίδες και τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης. Μόλις τα χαρακτηριστικά υποστηρίζονται πλήρως στο Δίκτυο The Graph, οι πάροχοι θα καταργήσουν τις υπηρεσίες τους και θα συνεργαστούν με τους Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers) για την αναβάθμιση του πρωτοκόλλου και θα βοηθήσουν τις Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) να μεταναστεύσουν. Αυτοί οι επιχορηγούμενοι θα συνεργαστούν στενά με το Ίδρυμα The Graph, την κοινότητα και τους Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers) για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ευρετηρίαση και ερωτήματα σε όλες τις αλυσίδες.

Για να μείνετε ενήμεροι σχετικά με την πρόοδο του πρωτοκόλλου, ρίξτε μια ματιά στην Ενημέρωση Core Dev τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις βελτιώσεις του πρωτοκόλλου που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας διακυβέρνησης.

Φροντίστε επίσης να συμμετέχετε στις μηνιαίες κλήσεις Core Dev την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα και συντονιστείτε στο Indexer Office Hours εβδομαδιαίως στο Discord. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στο Φόρουμ του The Graph.

Συντελεστές του Οικοσυστήματος & Ίδρυμα περίπου $500 Χιλιάδες

Το Ίδρυμα έχει διαθέσει χρηματοδότηση σε λειτουργίες και Συνεισφέροντες του Οικοσυστήματος για την υποστήριξη της κοινότητας, της στρατηγικής πρωτοκόλλου, των διαδικασιών επιχορήγησης, των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και άλλων. Συνεργαζόμαστε με πολλούς Συντελεστές του Οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Διαχειριστών Κοινότητας και των Graph Domain Experts, οι οποίοι εργάζονται σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και την εκπαίδευση των ατόμων να συνεισφέρουν στο The Graph.

Για να υποστηρίξουμε και να διευρύνουμε περαιτέρω την κοινότητά μας, προσλάβαμε έξι νέους συνεργάτες που θα βοηθήσουν να κάνουμε το The Graph πιο προσιτό και παγκόσμιο. Οι συνεργάτες θα διευκολύνουν επί τόπου σε εργαστήρια, AMAs και θα βοηθήσουν στην παγκοσμιοποίηση της κοινότητας του The Graph. Το The Graph έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει μια κοινότητα που θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους δημιουργούς και τους κατασκευαστές μας.

Το Ίδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει τους καλύτερους κατασκευαστές της κοινότητας του Graph, βοηθώντας τις συνεχείς εργασίες για τη βελτίωση του πρωτοκόλλου και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους George Adams (Διευθυντής Οικονομικών & Λειτουργιών - Finance & Operations Manager), Nick Hansen (Διαχειριστής οικοσυστήματος - Κοινότητα - Ecosystem Manager - Community), Chris Wessels (Σχέσεις Δημιουργών Ευρετηρίου - Indexer Relations) και Jerry Okolo (Σχέσεις Υπογράφων & Τεχνική Υποστήριξη - Subgraph Relations & Technical Support) στην ομάδα! Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, είχαμε μια χούφτα σεναρίων όπου οι επιχορηγούμενοι μετατράπηκαν σε οικοσυστημικούς συνεισφέροντες πλήρους απασχόλησης στο Ίδρυμα Graph!

Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας! Ελέγξτε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας μας αν σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε στενά με το Ίδρυμα The Graph και τις τεχνικές ομάδες προϊόντων.

Τι θα ακολουθήσει

Αν το χάσατε, στο Κύμα 3 εγκαινιάσαμε επίσης την πύλη αίτησης για προτάσεις (RFPs) The Graph για συνεισφέροντες που μπορούν να λάβουν επιχορήγηση για εργασίες που έχουν ζητηθεί από άλλα μέλη της κοινότητας. Η πύλη ενημερώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις! Συνεχίζουμε να ακούμε ανατροφοδότηση για προτάσεις εργαλείων, χρήσιμες Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) και κενά σε υπογράφους σε όλο τον αποκεντρωμένο ιστό. Ελέγξτε την πρόσκληση για δράση εδώ μέσω του Φόρουμ του The Graph για να μοιραστείτε τις ιδέες σας και μείνετε ενήμεροι για τα σημαντικότερα σημεία ακολουθώντας το @GraphGrants στο Twitter.

Το Κύμα 3 μόλις τελείωσε και ήδη ετοιμαζόμαστε για το Κύμα 4! Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ωστόσο θα θέλαμε επίσης να δούμε περισσότερες συνεισφορές:

 • Υποστήριξη επέκτασης Πολλαπλών Blockchain, εργαλεία & εκπαιδευτικό υλικό

 • Εργαλεία επιμέλειας & εκπαιδευτικό υλικό

 • Ανάπτυξη υπογράφων

 • Χαρακτηριστικά υπογράφου & εργαλεία

 • Νέες Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) web3 χρησιμοποιώντας υπογράφους

 • Η φήμη του Δικτύου The Graph

 • Υποστήριξη ανάπτυξης πρωτοκόλλου

 • Βελτιστοποιήσεις κόμβων blockchain Επιπέδου 1

 • Ανάπτυξη εκπαιδευτικού περιεχομένου και προγράμματος σπουδών

 • Μιμίδια (Memes)

Ενώ η διαδικασία επιχορηγήσεων περιλαμβάνει επί του παρόντος πολλούς εμπειρογνώμονες του τομέα, το Ίδρυμα διερευνά επίσης τρόπους για να επιτρέψει την αμεσότερη συμμετοχή της κοινότητας στη λήψη αποφάσεων χρηματοδότησης. Περιμένετε περισσότερα νέα για το πώς μπορεί να συμμετάσχει η κοινότητα!

Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της υποβολής αίτησης για την επόμενη επιχορήγησή σας, υπάρχουν πολλοί πρόσθετοι τρόποι για να συμμετάσχετε στο Δίκτυο The Graph. Μπορείτε να γίνετε Εκπρόσωπος (Delegator), Δημιουργός Ευρετηρίου (Indexer), Επιμελητής (Curator), να δημιουργήσετε υπογράφους, να ψηφίσετε για επερχόμενες προτάσεις διακυβέρνησης. Οι επιλογές ποικίλουν. Αν υπάρχουν έργα που θαυμάζετε στο χώρο του web3 και δεν χρησιμοποιούν υπογράφους, σας ενθαρρύνουμε να τους ενημερώσετε ότι πρέπει να χρησιμοποιούν υπογράφους.

Μην ξεχνάτε! Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση με οποιαδήποτε ιδέα γύρω από την Κοινότητα, τις Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps), τους Υπογράφους, τα Εργαλεία ή τις βελτιώσεις των πρωτοκόλλων εδώ, ή να αναλάβει μια πρόσκληση από το οικοσύστημα, εξετάζοντας το φάσμα των αιτήσεων για προτάσεις (RFPs) μας εδώ.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο ευρετηρίασης και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού (Web3). Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από 22 διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Arbitrium, Avalanche, Celo, Fantom, Moonbeam, IPFS, και PoAa με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 22,000 υπογράφοι στην φιλοξενούμενη υπηρεσία και τώρα οι υπογράφοι μπορούν να αναπτυχθούν απευθείας στο δίκτυο! Περίπου 23,000 Προγραμματιστές (Developers) έχουν φτιάξει υπογράφους για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για ευρετηρίαση και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόσφατα εγκαινιασμένο Subgraph Studio ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στον Εξερευνητή του Graph. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers), Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο κύριο δίκτυο του The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node, η StreamingFast και η Figment είναι τρεις από τους πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): The Graph Foundation allocates over $1.5M in Grants, Ecosystem & Dev Support in Wave 3

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: The Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 14 Οκτωβρίου 2021