Ανακοινώνουμε το Ίδρυμα The Graph

Σήμερα ανακοινώνουμε τη δημιουργία του Ιδρύματος The Graph για να βοηθήσουμε την καθοδήγηση του The Graph στο μέλλον. Αυτό είναι το μέρος 1 από 2 δημοσιεύσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση του The Graph.

Η Graph Protocol, Inc. έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος The Graph: από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, τον σχεδιασμό του πρωτοκόλλου Graph v1, τη δημιουργία και τη βελτίωση του Graph Node και των σχετικών εργαλείων, οδηγώντας στην αποδοχή και στη ανάπτυξη του λογισμικού για τη δημιουργία μιας αγαπημένης μάρκας, την προώθηση μιας ζωντανής κοινότητας και την ευθυγράμμιση του κρυπτό-οικοσυστήματος πίσω από το όραμα.

Τώρα, καθώς προετοιμαζόμαστε για την κυκλοφορία του Δικτύου The Graph, η κοινότητα απαιτεί μια ανεξάρτητη οργανωτική δομή που να μπορεί να υποστηρίξει τη ζωντάνια και την ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του The Graph. Υπάρχουν ήδη χιλιάδες Δημιουργοί Ευρετηρίων, Επιμελητές, Εκπρόσωποι και Προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο που συνεχίζουν να αναπτύσσουν περαιτέρω το Graph και προσβλέπουν στο Ίδρυμα The Graph για συντονισμό και υποστήριξη.

Ως ένας εκ των δημιουργών, ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι η Eva Beylin έχει οριστεί ως Διευθύντρια του Ιδρύματος Graph, όπου θα συνεχίσει την εργασία της στην καθοδήγηση και ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Πρόκειται για μια πραγματικά παγκόσμια κοινότητα και το Δίκτυο Graph θα είναι ένα κατανεμημένο, αποκεντρωμένο δίκτυο χωρίς άδεια και χωρίς γεωγραφικά σύνορα.


Στόχος του Ιδρύματος Graph είναι να αναπτύξει και να εξελίξει το οικοσύστημα του Graph για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Δικτύου The Graph.


Οι στόχοι περιλαμβάνουν, χωρίς περιορισμό, τα εξής:

  • Διανομή επιχορηγήσεων και χρηματοδότησης από το οικοσύστημα για έργα που αναπτύσσονται στο The Graph

  • Συντονισμός της διαδικασίας τεχνικής διακυβέρνησης

  • Εκπαίδευση προγραμματιστών σχετικά με το GraphQL, υπογράφους και δημιουργία dApps στο Web3

  • Συμμετοχή στις πρωτοβουλίες οικοδόμησης της κοινότητας του The Graph και μύηση των νέων συμμετεχόντων στο δίκτυο

  • Προώθηση του οράματος για ανοιχτά δεδομένα και αποκεντρωμένες εφαρμογές χωρίς διακομιστές

  • Περαιτέρω αποκέντρωση της διαχείρισης του πρωτοκόλλου και της κατανομής των πόρων

  • Πειραματισμός με τετραγωνικούς μηχανισμούς χρηματοδότησης για τη διανομή των επιχορηγήσεων

Το The Graph ήταν πάντα προσανατολισμένο στην αποκέντρωση, επομένως η διαχείριση του οικοσυστήματος και του πρωτοκόλλου θα ανατεθεί στην αποκεντρωμένη κοινότητα. Το Ίδρυμα The Graph θα είναι νομικά και οικονομικά υπόλογο στο Συμβούλιο The Graph, το οποία θα επιβλέπει τις αποφάσεις διαχείρισης. Στο Μέρος 2 αυτής της ανάρτησης, ο Brandon Ramirez θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη δομή τεχνικής διακυβέρνησης του The Graph.

Η αποστολή του Graph είναι να καταστήσει δυνατές τις αποκεντρωμένες εφαρμογές πλήρους στοίβας (full-stack) με ένα πρωτόκολλο ευρετηρίασης για ερωτήματα στα blockchain. Θέλουμε να κάνουμε την αποκέντρωση πραγματική και ευρέως διαδεδομένη. Το Bitcoin ήταν το πρώτο blockchain που απέδειξε ότι η κρυπτοοικονομία μπορεί να διασφαλίσει έναν αποκεντρωμένο οικονομικό βιβλίο. Το Ethereum διεύρυνε αυτή την ιδέα καθιστώντας δυνατή την εκτέλεση προγραμμάτων σε blockchains, τα οποία καθορίζονται από τον χρήστη, ανοίγοντάς έτσι έναν κόσμο δυνατοτήτων για τον σχεδιασμό πρωτοκόλλων και οικονομικών συστημάτων που μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα αποδεδειγμένα ουδέτερο υπόστρωμα.

Με την κυκλοφορία του αποκεντρωμένου δικτύου μας, το The Graph έρχεται ως ένα παγκόσμιο επίπεδο δεδομένων πάνω από τα δίκτυα αποθήκευσης και blockchain, παρέχοντας μια οργανωτική και ενοποιητική δύναμη για το κίνημα της αποκέντρωσης. Λύνουμε το τελευταίο πρόβλημα της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης πελατών με επαληθεύσιμα δεδομένα, επιτρέποντας εκπληκτικές εμπειρίες προϊόντων που μπορούν να συναγωνιστούν τις εφαρμογές Web2 και να τις κερδίσουν. Το Ίδρυμα The Graph θα επικεντρωθεί στη διάδοση του οράματος ανοιχτών δεδομένων βάσει του Web3 και στην παροχή υποστήριξης σε συμμετέχοντες στο δίκτυο και προγραμματιστές, ενώ το δίκτυο The Graph ωριμάζει και επεκτείνει τα πολλαπλά blockchain.

Σχετικά με την Ομάδα

Γνώρισα για πρώτη φορά την Eva στο Dharma Demo Day τον Φεβρουάριο του 2019. Το The Graph χρειαζόταν κάποιον που θα μας βοηθούσε να διηγηθούμε καλύτερα την ιστορία μας, καθώς εκείνη την εποχή οι μόνοι που γνώριζαν πραγματικά το The Graph ήταν σκληροπυρηνικοί προγραμματιστές του Ethereum. Η Eva είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το EF και το OmiseGO. Πριν ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα, εργάστηκε ως σύμβουλος διαχείρισης, εμπειρία που της πρόσφερε μια ευρεία κατανόηση των δεδομένων, των χρηματοοικονομικών και της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Όταν ασχολήθηκε εις βάθος με τα κρυπτονομίσματα, παρατήρησε ότι παρόλο που τα blockchains παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες ανοιχτών δεδομένων, τα εργαλεία για την κατανόηση αυτών των δεδομένων ήταν ιδιόκτητα και λειτουργούσαν από κεντρικές υπηρεσίες. Η Eva κατάλαβε νωρίς ότι το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων δεν μπορούσε να βασιστεί σε ιδιόκτητα εργαλεία και περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα. Συνειδητοποίησε, επίσης, ότι οι αγορές δεδομένων έπρεπε να εκδημοκρατιστούν επειγόντως, ανοίγοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε ήθελε να συμμετάσχει και να ανταμειφθεί για τη δουλειά του. Στη συνέχεια, η Eva ενώθηκε με την ομάδα μας και έγινε Επικεφαλής του Οικοσυστήματος.

Η Eva υποστηρίζει με ένθερμο τρόπο την αξία της αποκέντρωσης και πόσο μεταμορφωτική μπορεί να είναι αυτή η τεχνολογία όταν κατασκευάζεται με τον σωστό τρόπο. Βλέπει τη σφαιρική εικόνα και έχει μια μακροπρόθεσμη οπτική σχετικά με αυτό που δημιουργούμε. Είμαστε τυχεροί που διαχειρίζεται το οικοσύστημα ως Διευθύντρια του Ιδρύματος The Graph και καθοδηγεί την προοδευτική αποκέντρωση της διακυβέρνησης του The Graph.

Ως μέρος αυτής της μετάβασης, είμαι επίσης ενθουσιασμένος που μοιράζομαι το νέο ότι η αρχική ομάδα αλλάζει το όνομά της από Graph Protocol, Inc. σε Edge & Node! Αυτή η αλλαγή έχει ως στόχο να επισημάνει το γεγονός ότι δεν θα είμαστε πλέον η κεντρική ομάδα που αναπτύσσει και προωθεί το πρωτόκολλο μετά την κυκλοφορία του δικτύου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε όλο και περισσότερες ομάδες να συνεισφέρουν και να αναλαμβάνουν την ανάπτυξη και τις λειτουργίες της κοινότητας. Μετά την κυκλοφορία, θα έχουμε καλύψει τις δεσμεύσεις μας για τη δημιουργία και την έναρξη του αποκεντρωμένου δικτύου. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η κοινότητα δεν πρέπει να έχει προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη και διαχειριστικές προσπάθειες από την Edge & Node.

Ωστόσο, θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε μια ομάδα παθιασμένων δημιουργών και επιχειρηματιών που θέλουν να δουν το Web3 και της Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) να γίνονται το μέλλον του διαδικτύου και των οικονομικών. Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα βασιστεί στο The Graph και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με ολόκληρο το οικοσύστημα για να ονειρευτούμε και να οικοδομήσουμε αυτό το ζωντανό αποκεντρωμένο μέλλον.

Η Edge & Node θα κάνει δουλειά από την πλευρά της. Το Ίδρυμα The Graph και το ευρύτερο οικοσύστημα θα αναλάβουν στη συνέχεια.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι ένα πρωτόκολλο ευρετηρίασης για την οργάνωση και την αποτελεσματική πρόσβαση σε δεδομένα από blockchains και δίκτυα αποθήκευσης. Το The Graph λειτουργεί μια υπηρεσία φιλοξενίας από τον Ιανουάριο του 2019 με πάνω από 2900 υπογράφους που έχουν αναπτυχθεί για εφαρμογές Web3 και Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi) που βασίζονται στα Ethereum, IPFS και POA, όπως τα Uniswap, Synthetix, DaoStack, Aave, Balancer, Gnosis, Aragon και πολλά άλλα.

Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph στο Discord για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στο chat του Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι προγραμματιστές που βασίζονται στο The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα προγραμματιστών που εργάζονται για να χτίσουν ένα αποκεντρωμένο μέλλον.

Ιστότοπος Testnet: https://thegraph.com/testnet

Ιστολόγιο: https://thegraph.com/blog/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/thegraph/

Everest: https://everest.link


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)Announcing The Graph Foundation

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουYaniv Tal

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 06 Οκτωβρίου 2020