Η Figment Έλαβε Επιχορήγηση 80 Εκατομμύρια GRT για να Ενταχθεί στο The Graph ως Βασικός Προγραμματιστής

Το The Graph αποκτά έναν νέο βασικό προγραμματιστή, την Figment, με τεχνική εμπειρία σε 35+ απόδειξης κλειδώματος (PoS) δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Polygon, Polkadot, NEAR, Celo και άλλων.


Το The Graph είναι ήδη ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα πρωτόκολλα στο Web3. Η Figment - ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υποδομών κλειδώματος και κόμβων - θα ενταχθεί στο οικοσύστημα του The Graph και θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη των δημόσιων αγαθών στην οικονομία του Web3.


Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το Ίδρυμα The Graph και το Συμβούλιο The Graph παρείχαν στην ομάδα ανάπτυξης blockchain της Figment - έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υποδομών και υπηρεσιών blockchain στον κόσμο που εξυπηρετεί πελάτες παγκοσμίως - μια βασική επιχορήγηση ανάπτυξης ύψους 80 εκατομμύρια σε GRT που θα διανεμηθεί σε διάστημα 5 χρόνων. Η Figment εντάσσεται στο οικοσύστημα του The Graph ως βασικός προγραμματιστής πρωτοκόλλου για την ανάπτυξη του αποκεντρωμένου επιπέδου ευρετηρίασης για το Web3.

Αυτή η είδηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη μετάβαση στο Web3 και την αποκέντρωση. Σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις μιας κεντροποιημένης εταιρείας σε ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αποστολής να γίνουν τα ανοιχτά δεδομένα δημόσιο αγαθό. Η είδηση αυτή ακολουθεί πολλές άλλες πρωτοβουλίες που δείχνουν την επέκταση κρίσιμων υποδομών για το Web3 μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, όπως η ένταξη της StreamingFast στο οικοσύστημα The Graph και η ανακοίνωση της απονομής πάνω από 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε GRT σε επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα The Graph για την υποστήριξη του συνεχιζόμενου έργου της κοινότητας για την οικοδόμηση του αποκεντρωμένου ιστού.

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα προωθήσουν το Web3 περεταίρω και ταχύτερα, προκαλώντας και αλλάζοντας τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα - χτίζοντας ένα μέλλον με μεγαλύτερη ισότητα, προστασία της ιδιωτικής ζωής και συμμετοχή στις διαδικτυακές υπηρεσίες.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Figment συμμετέχει στο The Graph ως βασικός προγραμματιστής και αυξάνει την ιπποδύναμη των προγραμματιστών", δήλωσε η Eva Beylin, Διευθύντρια του Ιδρύματος The Graph. "Η εμπειρία της ομάδας Figment σε υποδομές κόμβων και πολλαπλών blockchain είναι απαράμιλλη και η τεχνογνωσία τους θα είναι ανεκτίμητη στο έργο της κοινότητας για την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου και του οικοσυστήματος The Graph". Η Figment θα ενταχθεί στις Edge & Node και StreamingFast ως βασικοί προγραμματιστές του The Graph.

Πώς ταιριάζει η Figment σε αυτό που χτίζει το The Graph

Το οικοσύστημα The Graph έχει ως γνώμονα ένα μέλλον όπου τα άτομα είναι ενεργοί κατασκευαστές και ιδιοκτήτες των υπηρεσιών και των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούν και αγαπούν. Το Συμβούλιο The Graph πιστεύει ότι αυτό το μέλλον θα είναι εφικτό μόνο αν ισχυρές ομάδες σε όλο το The Graph και στο Web3 γενικότερα, μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών. Τα πρωτόκολλα επιτρέπουν σε πολλά άτομα και οργανισμούς να ενωθούν κάτω από μια κοινή αποστολή και να αναπτύξουν αποκεντρωμένες υποδομές που ανήκουν σε κοινότητες και όχι σε εταιρείες.

Η ομάδα Figment έχει εμπειρία στη συνεισφορά σε πρωτόκολλα, στη βελτίωση της υποδομής κόμβων και στην ευρετηρίαση στο The Graph. Η συμμετοχή στην κοινότητα του The Graph επιτρέπει στην Figment να συνεισφέρει σε μια αποκεντρωμένη και κοινοτική υποδομή για το Web3, τροφοδοτώντας το μέλλον του Διαδικτύου. Σε αυτόν τον ρόλο, η Figment θα συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης της ευρετηρίασης, στην προσθήκη υποστήριξης για εγγενείς υπογράφους δικτύου, στην επέκταση της υποστήριξης πολλαπλών blockchain και στη συμβολή στην εξέλιξη του βασικού πρωτοκόλλου. Η εγγενής υπηρεσία DataHub της Figment θα μεταφερθεί επίσης στο The Graph για την υποδομή ευρετηρίασης.


"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εδραιώσουμε μια ισχυρότερη παρουσία στο The Graph με το να γίνουμε μία από τις τρεις βασικές ομάδες ανάπτυξης. Το The Graph είναι το πιο ισχυρό πρωτόκολλο αποκεντρωμένης ευρετηρίασης στον κόσμο και ανυπομονούμε να φέρουμε αυτή τη βασική υποδομή σε περισσότερα οικοσυστήματα blockchain".

- Andrew Cronk, Συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος Προϊόντων στην Figment


Η Figment είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων κλειδώματος, ενδιάμεσου λογισμικού και επιπέδου εφαρμογής για κατόχους token και προγραμματιστές που επενδύουν και δημιουργούν σε τεχνολογίες Web3. Η υποδομή επικυρωτών, δημιουργών ευρετηρίων δεδομένων και εργαλείων ανάπτυξης εκτείνεται σε 35+ δίκτυα απόδειξης κλειδώματος (PoS), συμπεριλαμβανομένου του The Graph. Η τεχνολογία τους χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες κατόχους token και προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν κλειδωθεί στην υποδομή τους.

Η Figment ξεκίνησε το ταξίδι της το 2018 και η ιδρυτική της ομάδα έχει πάνω από 25+ χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και κλιμάκωση υποδομών Διαδικτύου. Αυτή η εμπειρία σε συνδυασμό με το πάθος για τα ανοικτά, χωρίς σύνορα και δημόσια συστήματα καθιστά την Figment μια τέλεια τεχνική ομάδα με γνώμονα την αποστολή για το οικοσύστημα του The Graph. Η τεχνική εμπειρογνωμοσύνη τους σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοκόλλων θα βελτιώσει σημαντικά τις αναπτύξεις του The Graph στα Solana, Polygon, Polkadot, NEAR, Celo και άλλα.

Για χρόνια, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές λειτουργούσαν σε κεντρικούς κόμβους και διακομιστές, αλλά τώρα η εγγενής υποδομή Web3 και η διαθεσιμότητα δεδομένων ανοίγουν το δρόμο για μια νέα αγορά εφαρμογών και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο που είναι εγγενώς αποκεντρωμένες και πιο προσβάσιμες οικονομικά. Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε το θόλωμα των ορίων μεταξύ Web2 και Web3 και τόσο το The Graph όσο και η Figment αναγνωρίζουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο Web3.

Η επιχορήγηση προωθεί τον ευρύτερο στόχο της Figment για την ανάπτυξη υποδομών και πρωτοκόλλων που υποστηρίζουν τη συνεχή εξέλιξη των αποκεντρωμένων δημόσιων αγαθών που δεν ανήκουν σε κανένα άτομο, εταιρεία ή οντότητα. Συμπληρώνει επίσης τον στόχο της Figment για την οικοδόμηση ενός καλύτερου Διαδικτύου με την αύξηση της χρήσης των blockchain απόδειξης εργασίας επόμενης γενιάς.

Το Web3 είναι αναπόφευκτο και όσο περισσότερα έργα εντάσσονται στο The Graph, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, το μέλλον αποκαλύπτεται ήδη στο Web3. Μια εποχή ισχυρής ισότητας, ιδιωτικότητας και συμμετοχής είναι προ των πυλών.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο ευρετηρίασης και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από 22 διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 18,000 υπογράφοι στην φιλοξενούμενη υπηρεσία και τώρα οι υπογράφοι μπορούν να αναπτυχθούν απευθείας στο δίκτυο! Περίπου 20,000 Προγραμματιστές (Developers) έχουν φτιάξει υπογράφους για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για ευρετηρίαση και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόσφατα εγκαινιασμένο Subgraph Studio ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers), Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο κύριο δίκτυο του The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node, η StreamingFast και τώρα η Figment είναι τρεις από τους πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)Figment Joins The Graph in One of the Largest Mergers into a Decentralized Protocol; 80M GRT Core Dev Grant Awarded

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 29 Ιουλίου 2021