Το Arbitrum Ενσωματώνει το The Graph, Τα Ευρετηριασμένα Ανοιχτά Δεδομένα είναι Τώρα Ζωντανά στο Arbitrum Rollup Επιπέδου 2

Το ίδρυμα The Graph επεκτείνεται στο Arbitrum Rollup Επιπέδου 2 και προσθέτει υποστήριξη ευρετηρίου και ερωτήματος.

Το ίδρυμα The Graph με ενθουσιασμό ανακοινώνει ότι το Arbitrum έχει ενσωματωθεί στο The Graph και είναι πλέον ζωντανά στην φιλοξενούμενη υπηρεσία. Αυτή η ενσωμάτωση συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασης του The Graph για να κλιμακώσει το Web3. Η επέκταση του The Graph σε εφαρμογές στο Ethereum, σε εφαρμογές σε λύσεις κλιμάκωσης Επιπέδου 2 περιλαμβάνουν παράπλευρες αλυσίδες, καθώς και ευρετηρίαση και ερωτήματα στο Arbitrum. Το The Graph είναι ενθουσιασμένο που φέρνει την ευρετηρίαση στο οικοσύστημα του Arbitrum και που βοηθάει τους προγραμματιστές (Developers) να δημιουργήσουν επεκτάσιμες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps).

Με μια πλήρως συμβατή με EVM λύση rollup, το Arbitrum έχει δει σημαντική κίνηση στο ανοιχτό και που δεν χρειάζεται άδεια στο δοκιμαστικό δίκτυο του με δεκάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) να αναπτύσσονται και να αλληλεπιδρούν στην πλατφόρμα και έχει ξεκινήσει την ενσωμάτωση έργων και παρόχων υποδομής στο κύριο δίκτυο. Οι προγραμματιστές (Developers) στο Arbitrum μπορούν πλέον να δημιουργούν και να δημοσιεύσουν ανοιχτά API, που ονομάζονται υπογράφοι, στους οποίους οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL.

Το The Graph υποστηρίζει επί του παρόντος ευρετηρίαση δεδομένων για τα Ethereum, IPFS, Celo, Avalanche, Fantom, Moonbeam και τώρα το Arbitrum. Το The Graph συνεχίζει να επεκτείνεται σε δίκτυα, με περισσότερες αλυσίδες Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 να έρχονται σύντομα. Η κοινότητα του The Graph έχει περίπου 17,000 προγραμματιστές (Developers) που έχουν δημιουργήσει πάνω από 10,000 υπογράφους για εφαρμογές όπως τα Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Balancer, Enzyme, Decentraland, DODO, MCDEX και πολλές άλλες. Η προσθήκη του Arbitrum σε αυτήν τη λίστα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στην επίτευξη της αποστολής του Web3.

Το Arbitrum είναι μια λύση κλιμάκωσης του αισιόδοξου Ethereum rollup που επιτρέπει έξυπνα συμβόλαια υψηλής απόδοσης, χαμηλού κόστους, ενώ παραμένει ασφαλής χωρίς να χρειάζεται εμπιστοσύνη. Ο κώδικας καταρτίζεται από το Solidity με μηδενικές έως ελάχιστες τροποποιήσεις κώδικα και είναι συμβατός με γενικές διεπαφές για την υποστήριξη επεκτάσεων για το Web3, ethers και go-ethereum.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις κοινότητες του The Graph και του Arbitrum για να ενισχύσουμε περαιτέρω την κοινότητα του Web3.

Υπογράφοι στο Arbitrum

Οι προγραμματιστές (Developers) στο Arbitrum μπορούν πλέον να δημιουργούν και να δημοσιεύουν υπογράφους. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως αποκεντρωμένα συναλλακτήρια, βιντεοπαιχνίδια, NFT και άλλες εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας που είναι ενσωματωμένες στο Arbitrum μπορούν να εντοπίζουν και να καταναλώνουν αξιόπιστα οργανωμένα δεδομένα από το Arbitrum απευθείας στις αποκεντρωμένες εφαρμογές τους.


«Η ομάδα του Arbitrum έχει εκπληκτική εκτέλεση, αυτό θα βοηθήσει στην απόκτηση ενός πλεονεκτήματος πρώτης κίνησης για να γίνει η πιο ανταγωνιστική λύση Επιπέδου 2. Η υποστήριξη του The Graph στο Arbitrum θα σημαίνει καλύτερη εμπειρία χρήστη και προγραμματιστή για το DODO. Δουλεύοντας μαζί, είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον αλγόριθμο Προορατικού Ειδικού Διαπραγματευτή (PMM) στο Arbitrum και συνεχίζουμε να παρέχουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ρευστότητας στην αγορά.»

- Diane Dai, συνιδρυτής της DODO


«Το The Graph είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας δουλειά. Θα το συστήσουμε απόλυτα σε ομάδες προγραμματιστών που επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Επεκτείνοντας το rollup του Arbitrum, το The Graph είναι σε θέση να βοηθήσει περισσότερο εμάς και πολλούς άλλους προγραμματιστές για να κατορθώσουμε μεγαλύτερη επιτυχία.»

- Jean Miao, Συνιδρυτής του MCDEX


Μαζί, το The Graph και το Arbitrum ανοίγουν την πόρτα σε περισσότερους προγραμματιστές (Developers) να επιταχύνουν το ταξίδι από την ιδέα, στην εφαρμογή, στον αντίκτυπο στην αγορά.

Είστε προγραμματιστής (Developer) που θέλει να δημιουργήσει υπογράφους (ανοιχτά API) στο Arbitrum; Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του The Graph με το Arbitrum, διατίθεται το ακόλουθο υλικό: δημιουργία υπογράφωνγίνετε δημιουργός ευρετηρίουοδηγός εκπροσώπησης και πρόγραμμα επιμέλειας. Οι επιδείξεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός υπογράφου χρησιμοποιώντας το The Graph είναι διαθέσιμες εδώ και εδώ. Οποιεσδήποτε τεχνικές ερωτήσεις μπορεί να έχουν οι προγραμματιστές (Developers) κατά την δημιουργία μπορούν να γίνουν στο Discord του The Graph.

Σχετικά με το The Graph

Το The Graph είναι το επίπεδο δημιουργίας ευρετηρίων και ερωτημάτων του αποκεντρωμένου ιστού. Οι Προγραμματιστές (Developers) δημιουργούν και δημοσιεύουν ανοιχτά APIs, που ονομάζονται υπογράφοι, στα οποία οι εφαρμογές μπορούν να υποβάλουν ερώτημα χρησιμοποιώντας το GraphQL. Το The Graph υποστηρίζει προς το παρόν την ευρετηρίαση δεδομένων από το Ethereum, IPFS και PoA με σύντομα περισσότερα δίκτυα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 10,000 υπογράφοι από περίπου 17,000 Προγραμματιστές (Developers) για εφαρμογές όπως, Uniswap, Synthetix, Aragon, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, AAVE, Decentraland και πολλά άλλα.

Εάν είστε Προγραμματιστής (Developer) που δημιουργεί μια εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπογράφους για δημιουργία ευρετηρίων και υποβολές ερωτημάτων δεδομένων από τα blockchains. Το The Graph επιτρέπει στις εφαρμογές να παρουσιάζουν αποτελεσματικά και αποδοτικά δεδομένα σε μια διεπαφή χρήστη και επιτρέπει σε άλλους Προγραμματιστές (Developers) να χρησιμοποιούν τον υπογράφο σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν υπογράφο ή να υποβάλετε ερώτημα σε υπάρχοντες υπογράφους που βρίσκονται στο The Graph Explorer. Το The Graph θα ήθελε να σας καλωσορίσει ως Δημιουργούς Ευρετηρίων (Indexers)Επιμελητές (Curators) ή / και Εκπροσώπους (Delegators) στο δίκτυο The Graph. Γίνετε μέλος της κοινότητας του The Graph, συστήνοντας τον εαυτό σας στο Discord του The Graph για τεχνικές συζητήσεις, λάβετε μέρος στη συνομιλία του The Graph στο Telegram ή ακολουθήστε το The Graph στο Twitter! Οι Προγραμματιστές (Developers) και τα μέλη της κοινότητας του The Graph είναι πάντα πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί σας και το οικοσύστημα του The Graph έχει μια αυξανόμενη κοινότητα Προγραμματιστών (Developers) που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύει το Δίκτυο The Graph. Το Ίδρυμα The Graph εποπτεύεται από το Τεχνικό Συμβούλιο. Η Edge & Node είναι ένας από τούς πολλούς οργανισμούς του Οικοσυστήματος The Graph.

Σχετικά με το Arbitrum

Το Arbitrum είναι μια λύση κλιμάκωσης για το Ethereum που μειώνει δραστικά το κόστος και την καθυστέρηση. Ένα λεγόμενο “Αισιόδοξο Rollup”, το Arbitrum κλιμακώνει άμεσα τις εφαρμογές, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την χωρητικότητα, χωρίς να θυσιάσει την ασφάλεια του Ethereum. Η μεταφορά συμβολαίων στο Arbitrum δεν απαιτεί αλλαγές κώδικα ή λήψεις, καθώς το Arbitrum είναι πλήρως συμβατό με όλα τα υπάρχοντα εργαλεία προγραμματισμού του Ethereum. Το Arbitrum έχει κυκλοφορήσει το Arbitrum One στο κύριο δίκτυο του Ethereum και είναι ανοικτό για προγραμματιστές, και η ομάδα συνεργάζεται ήδη με εκατοντάδες ομάδες ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του στο κοινό.

Docs | Discord | Github | Twitter | Testnet


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική)Arbitrum Integrates The Graph, Indexed Open Data Now Live on Arbitrum L2 Rollup

Συντάκτης Πρωτότυπου ΆρθρουThe Graph Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 7 Ιουνίου 2021